Yatzy på digital leir er populært

Digital leir i vest

Da vi ikke kunne møtes til vanlig unge voksne helg arrangerte vi den heller på nett, med bibelsamlinger, quiz og aktiviteter som yatzy og henteleken. NLM region vest sin digitale leir ble virkelig en suksess.

27.-29.mars skulle unge voksne i Fjordane og Sogn samles til TABU+ helg. En helg som vanligvis er fylt med samtaler rundt et bibelsk tema eller en bok i Bibelen, mye spill, moro og høy stemningsfaktor. På grunn av Covid-19 hadde vi denne helgen ikke mulighet til å samles fysisk og flyttet samlingen for de som ønsket til internett. Vi var 7 som var med hele helgen fordelt på 6 skjermer. Vi hadde fem samlinger og hver samling startet med bønn hver for oss, og inneholdt en aktivitet, enten yatzy, hentelek eller quiz, og åndelig input. Det kostet ingenting å være med, men alle ble oppfordret til å gi en frivillig gave til NLM. 

Denne helgen gikk vi gjennom Daniels bok. De første samlingene snakket vi spesielt om Daniel og Nebukadnesar. Hvordan deres liv så ut, og hvordan deres forhold til Gud var. Det var en felles forundring over at Daniel kom til Nebukadnesars hoff som en ung mann, men var en mann på minst 80 da han ble kastet i løvehulen. Vi snakket mye om hvordan Daniel levde livet sitt sammen med Gud, og selv om han hadde ekstraordinære hendelser, hadde han en ansvarsfull jobb for kongen. Som enhver mann hadde han sikkert mange hverdager også, men han satte alltid sin lit til Gud. De siste samlingene brukte vi på drømmene og visjonene i daniels bok. Vi satt med ulike bibelkommentarer og hjalp hverandre til å forstå mer av det som står der. Søndag formiddag så vi på NLMs nettbaserte gudstjeneste. Helgen ble avsluttet søndag kveld med et par runder Yatzy hvor også konkurranseinstinktet nådde sin høyde. 

I en utfordrende tid, var vi enige om at denne måten å samles på var en suksess og noe som kan gjentas. Konkurranseinstinktet var like høyt som det hadde vært om vi hadde vært fysisk samlet, og samtalene var gode. Det er godt å vite at selv om samfunnet og hverdagene er utfordrende og vanskelige, har vi en Gud som er større og har kontroll. En levende Gud som en dag skal gjøre slutt på alt som er vondt og vanskelig. Han som er med oss i alle situasjoner av livet.