Ungt Entreprenørskap Rogaland

Tre Tryggheim-bedrifter til NM

Tre av de fire ungdomsbedriftene som skal representere Rogaland i norgesmesterskapet, kommer fra Tryggheim vidaregåande skule på Nærbø.

Ungdomsbedriften Gumbox UB fra Vg2 studiespesialisering ble onsdag 4. mars kåret til Rogalands beste ungdomsbedrift i Forum Expo i Stavanger og skal kjempe om EM-billett senere i vår. Eplekjekkasane UB, som består av elever fra Vg2 studiespesialisering og arbeidstreningsavdelinga, vant innovasjonsprisen og får også delta i NM. Lamps of Norway UB fra Vg1 elektrofag er fylkets beste yrkesfaglige bedrift og er den tredje Tryggheim-bedriften som skal delta i NM i Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 7. og fredag 8. mai.

 

Tyggispakken
Gumbox UB har laget et produkt for tyggispakken og brukte tyggiser. Her er begrunnelsen for at bedriften ble fylkets beste: «Juryen har brukt lang tid og vurdert grundig 23 ulike, gode bidrag i forbindelse med utnevnelsen av årets ungdomsbedrift 2020. Juryen ser at det er lagt ned mye godt i arbeid hos kandidatene, og flere utmerket seg. Juryen har spesielt lagt vekt på at forretningsideen er basert på egenutvikling av et produkt med betydelig kommersielt potensiale, samtidig som det løser et miljøproblem som også utgjør en økonomisk utfordring. Produktet kan masseproduseres og distribueres utover fylkets og landets grenser. Produktet appellerer til en bred målgruppe, uavhengig av alder og kjønn, og kan bidra til holdningsendring knyttet til forsøpling». Bedriften ble i tillegg premiert i kategorien regnskap.


Knekkebrød
Eplekjekkasane UB lager knekkebrød av epleavfall fra juiceproduksjon. Her er juryens begrunnelse for at bedriften vant innovasjonsprisen: «Bedriften har en innovativ bruk av råstoffene, de har en gjennomtenkt prosess, design og sluttprodukt. De har et veldig godt samarbeid med lokal råvareleverandør, kompetanse og produksjon». Bedriften ble i tillegg premiert i kategoriene regnskap, verdiskapingspotensial, sosialt entreprenørskap, bærekraft og gastronomi.


Lamper
Lamps of Norway UB lager lamper av resirkulert materiale. Her er juryens begrunnelse for at bedriften ble beste yrkesfaglige ungdomsbedrift i Rogaland: «Vinneren viser en genuin interesse for produkt og design, kreativitet og gjennomføringsevne. De har designet et morsomt og nyttig produkt med flere bruksområder og solid kvalitet. Formidler yrkesstolthet og engasjement for arbeidet. Av hensyn til miljø og bærekraft er materialene de bruker resirkulerte. Merkevaren fremstår som sterk».


Beste leder
Daglig leder Vilde Ruud i Tryggheim-bedriften Norskhjelpen UB, som utvikler et spill til bruk i norskopplæring, ble kåret til Rogalands beste leder og skal skygge en toppleder for en dag. Bedriften ble også premiert i kategorien verdiskapingspotensial.


Fra Dalane videregående skole
Den fjerde bedriften som skal representere Rogaland i norgesmesterskapet, er wildcard-vinner Hjelpen UB fra Dalane videregående skole. Totalt 125 ungdomsbedrifter og om lag 700 elever deltok i årets fylkesmesterskap i regi av Ungt Entreprenørskap Rogaland.

 

PS! Siden Tryggheim vidaregåande skule har bygd ut og utvidet på studiespesialisering, tilbyr skolen flere elevplasser på utdanningsprogrammet. Elever er fortsatt velkomne til å søke Vg1, Vg2 og Vg3 studiespesialisering!