Gutt drikker av kokosnøtt.

Vil utruste og disippelgjøre

Stedlig representant i Indonesia, Ørjan Bredvei, forteller om arbeid i landet.

– Hva er siste nytt fra Indonesia?  

– Siste nytt er at vi har to flotte medarbeidere som har bosatt seg på øygruppen Mentawai. Disse skal sammen med kirkene der drive disippelgjøring av barn og ungdom. Generelt har 2019 vært et roligere år enn 2018 med mer arbeidsro. I 2018 opplevde vi jordskjelv, tsunamier og flystyrt. Spesielt jordskjelvene preget vårt arbeid, våre medarbeidere og flere landsbyer vi har arbeid i. Hverdagen er i ferd med å komme tilbake selv for dem som har blitt hardt rammet.  

 

– Hvorfor er det viktig at NLM er i Indonesia? 

– Vi er i Indonesia for å dele evangeliet med dem som ennå ikke har hørt. Vi har arbeid blant fire unådde folkegrupper. Så vil vi utruste kirkene, disippelgjøre barn og ungdom og hjelpe syke, fattige og marginaliserte. 

 

– Har du en god historie? Suksess eller utfordring?   

– Det er fantastisk å se hvordan Gud sender mennesker til oss. Vi har flere episoder det siste året der utsendinger har blitt kontaktet fordi noen ønsker å tro, snakke om tro eller at vi har fått dele evangeliet eller lese fra Bibelen sammen. Andre organisasjoner kommer på døra vår og spør om vår hjelp. En evangelist vil jobbe sammen med oss, og sist denne uka ville en ung kvinne bo frivillig på det barnehjemmet vi har arbeid på, for å tjene barna. Det er fantastisk når vi ser at det faktisk er Gud som har sendt dem til oss. For en velsignelse. 

 

– Har du en oppfordring til folket i Norge?   

– Jeg er stolt over at NLM ser sin rolle og tar sin rolle i misjonsoppdraget for å nå verden for Kristus. Jeg er takknemlig for at folket i Norge gir raust av tid og ressurser og ber for oss og for arbeidet. Jeg vil be misjonsfolket i Norge fortsatt å holde misjonstanken oppe og be for arbeidet, utsendingene, barna og for dem som ennå ikke har hørt. Be Gud kalle mennesker over hele Indonesia til tro. Takk for all støtte og engasjement.