Elv i Pokot

Pokot rammet av jordskred og flom

Kraftig regnvær har ført til jordskred og flom i Pokot i Kenya. – Biskopen i området forteller om mange døde og at det er vanskelig å få frem hjelp, sier Morten Egeland, stedlig representant for NLM i Kenya.

Ifølge den kenyanske avisen Daily Nation er 52 døde etter kraftige jordskred vest i Pokot. 22 personer er fortsatt savnet. Guvernør John Lonyangapuo sier til avisen at 22 000 boliger og mellom 80 000 og 120 000 mennesker har måttet flyttet eller er berørt av jordskredene.

 

Tett kontakt

NLM har i mange år hatt misjonærer i Pokot. Nå er det ingen NLM-misjonærer i området, men NLM har tett kontakt med bispedømmet, som har hatt en stor vekst.

– Jeg har hatt kontakt med biskopen i Den evangelisk-lutherske kirken, Samson Lokpuna, flere ganger. Han sier det fortsetter å regne og at det er ennå utfordringer å komme til med hjelp siden veier er ødelagte og bruer er skylt vekk, sier Morten Egeland.

 

Store ødeleggelser nær Chesta

Egeland forteller at de største ødeleggelsene har vært i Mwino-dalen som ligger i nærheten av Chesta, der de første NLM-misjonærene startet arbeidet i slutten av 1970-tallet. Noen av de omkomne er medlemmer i kirken.

– Biskopen ber om hjelp siden det er mange som har mistet hus, åker og dyr og alt de eier. Jeg vil også oppfordre til bønn for folket i Pokot, sier Morten Egeland.

 

(Bilde øverst: elv i nærheten av Chesta misjonsstasjon. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.)