Alle julekakene ble solgt

Fullt hus på julemessa på Moi

Det var en takknemlig gjeng med arrangører som lørdag ettermiddag brukte de siste krefter til å rydde opp etter julemessa på Moi. Aldri før hadde så mange vært innom julemessa.

Ei julemesse gjør seg ikke selv. Her er veldig mange detaljer som skal forberedes og gjennomføres før dørene kan åpnes for salg og møter. Slik er det også på julemessa på Moi. Ulikt håndarbeid skal lages ferdig, julekaker skal bakes både på fellesbaking på Tonstad bakeri og i de private heimene. Så skal lodd selges på butikken, og matvarer skal lages for salg i kafeteriaen.

 

Når julemessehelga endelig kommer, må alle varer stilles ut og møtesalen ryddes. Når så alle «gjestene» har gått, er det tid for å rydde ut, støvsuge, vaske opp og telle penger. Mye mer kunne også vært nevnt.

 

Årets julemesse på Moi var en stor oppmuntring. Allerede på åpningsdagen fredag 22. november, var det stapp fullt med folk på bedehuset. Det var neste ikke mulig å få inn flere. Salget gikk godt og det var en lyttende stilhet under møtet. Ove Sandvik var årets taler, mens ei gruppe fra Hovsherad sang på fredagen.

 

Spenningen var stor da dørene åpnet på lørdagen, om folk ville komme igjen også denne dagen. Og misjonsfolket ble ikke skuffet. Også lørdag var det stappfullt. Denne dagen var det Strandakameratene fra Jørpeland og Tau som gledet den lyttende forsamlingen med frisk og god sang og varme vitnesbyrd.

 

I tillegg til forkynnelsen av Guds ord, er målet med julemessa å få inn mye penger til misjonsarbeidet. Da opptellingen var ferdig lørdag kveld, var det en takknemlig formann i misjonslaget, Arvid Skåland, som kunne melde om kr.178.600 netto til misjonen, mot kr.163.500 på julemessa i 2018.