inspirasjon

Ønsker du inspirasjon?

Har du noen gang opplevd det vanskelig å finne ut hva du skal ha i andakten din til barn- og unge? Eller rett og slett mangler inspirasjon?

NLMung har flere ressurser som kan være for dere som har kjent det slik, skal starte ett barne- eller ungdomslag eller bare ønsker litt fornying i det arbeidet dere allerede driver.

 

NLM fikk nye nettsider på starten av året, men fortvil ikke. Under «ressursbank» og ved å velge NLM ung under innhold kommer du frem til ressursene som kan være nyttige for ditt barne- eller ungdomslag.

 

Kort og godt Bibelfortellinger: Et nytt andaktsopplegg for barn. Det inneholder forslag til 40 samlingsstunder og inkluderer et stort kart over Israel på Jesu tid. Andaktene er laget med tanke på barn i førskolealder, men kan også brukes i arbeid med større barn.

 

Superblink.no: kristen medieklubb for barn, passer best for barn mellom 6 og 13 år. På denne siden finner du bibelhistorier, spill, aktiviteter og informasjon om barnas misjonsprosjekt.

 

Barnas misjonsprosjekt: Sammen med ditt barne- og ungdomslag kan du være med å samle inn penger til misjon og bistand gjennom Barnas misjonsprosjekt.

 

Maks hjelp: Består av flere hefter som du som leder kan få hjelp til hele samlinger, fra andakt, bønn, lek og aktivitet. Her kan du plukke og mikse ideene utfra forsamling, behov og ressurser.

 

Spot on: En ressurs for deg som driver arbeid blant tweens, barn mellom 10 og 13 år. Her finner du tips til andakter, aktiviteter.

 

Aldri Alene: Trosopplæring for tweens. Et pedagogisk gjennomarbeidet og spennende trosopplæringskonsept for tweensgrupper! Det baserer seg på film, spørsmål og aktiviteter og tar i bruk nye virkemidler som en «fargebok» og «emojier», samt et eget magasin til foreldrene. Hver tweenssamling inneholder lek, film, respons, bibel, bønn og oppdrag.

 

iTro.no: Er ett gratis nettmagasin for tenåringer, som oppdateres hver dag. Her finner du både filmer og tekster. Slagordet til iTro er «påfyll i hverdagen». En nettside som ungdommene selv kan bruke og som du som leder kan bruke som inspirasjon til innhold og tema for dine andakter som når ungdommene i dagsaktuelle temaer.

 

Levende tro: Bibelgruppeopplegg som består av bibeltekst, forslag til en lovsang dere kan lytte til, en kort tekst basert på tema i bibelversene, spørsmål til samtale og plass til å notere både svar, tanker og bønneemner.

 

Barnelaget: Barnelaget er en Facebookgruppe hvor mange som driver med barne- og ungdomsarbeid deler sine ideer. Dette er en gruppe hvor vi kan hjelpe hverandre om vi trenger hjelp og inspirasjon. For å finne gruppen må du søke på «barnelaget», det er en lukket gruppet, men trykk på «bli medlem», så vil du etterhvert få en bekreftelse.

 

UngLeder Norge: UngLeder Norge er et lederutviklingskonsept laget av NLMung, utviklet for å bygge unge kristne ledere som vil gå inn i lederoppgaver i kirke og samfunnet i dag og i framtiden. Passer for ungdommer fra 15 år og oppover, ett opplegg som går over lengre tid. En god investering for både deg som leder for ungdommene og ungdommene selv. Kontaktperson for UngLeder Norge i region nordvest kan kontaktes på hadland@nlm.no for informasjon og hjelp til å komme i gang.

 

Vi håper ressursene kan være til stor hjelp for arbeid som allerede er i gang, men også for nye lag som ønsker å starte opp. Takk for det du gjør for barn og unge i regionen.

 

Alt som nå er blitt nevnt kan du finne mer om på NLMs nettsider eller du kan ta kontakt med NLM region nordvest på nordvest@nlm.no