Jon Lia

– Dette gleder jeg meg til

Jon Lia blir pastor i Misjonssalen i Mandal.

– Jeg kan ikke tenke meg noe mer givende enn å jobbe med mennesker. Det å få være med å bygge opp en menighet, forkynne Guds ord og se at mennesker tar imot Jesus, blir løftet opp og får bruke av sine gaver, det er en dimensjon som er så viktig i livet mitt, sier Jon Lia.

Han har tidligere vært misjonær for misjonssambandet i Bolivia og han har i flere år vært pastor i Hægeland frikirke. Siden 2017 har han vært daglig leder i firmaet Pipefiks AS.

 

Pastor og områdearbeider

Jon Lia (49) begynner i stillingen som pastor i Misjonssalen i Mandal i januar 2020. Dette er en 50 prosent stilling. De resterende 50 prosentene skal han være områdearbeider i Lister-regionen.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker. Og jeg gleder meg til å se hva Gud vil gjøre, for uten Han kan vi bare glemme hele greia, sier Lia.

 

Flytter til Mandal

Jon Lia kommer opprinnelig fra Drangedal, men har de siste 20 årene bodd på Hægeland. Han er gift med Grete Hamran Lia som kommer fra Hægebostad. De har to barn, Trine (22) og Sindre (19).

– Ja, vi bor på Hægeland nå og det har vi gjort siden 1999, men vi planlegger å flytte til Mandal i løpet av 2020. For meg er det viktig at jeg som pastor bor så nær menigheten min som mulig, det er litt lettere å bygge relasjoner da, sier Jon Lia.