God drøs i matpausen. F.v. Valborg og Tyrgve Høivik, Holger Kjølvik og Håkon Helgøy

Bibel, misjon og god drøs

Sommerstevnet på Kjølvik i Ryfylke har lang og god tradisjon. Også i 2019 samler stevnet folk fra hele Ryfylke og vel så det.

En tradisjon kan være en hemsko, men også en velsignelse. Stevnet på Kjølvik bedehus i midten av juli, er absolutt en velsignelse. Det viser oppslutningen om stevnet. I år var det satt ut 100 stoler, men det ble for lite. Det ble båret inn minst 20 stoler til, for å få plass til alle.

Det var søndag 21. juli at misjonsfolket satt seg stevne på Hebneshalvøya i Suldal kommune. Stevnet fungerer som et slektstreff for folk som har vokst opp i bygda, men også som noe mye mere. Misjonsfolket kom for å høre Guds ord i ei møtefattig tid. I pausen mellom møtene gikk samtalen godt, både om talen og om siste nytt fra bygd og by.

Arne Johan Kjølvik ønsket velkommen kl.12.00, og broren, Holger Kjølvik, hadde en hilsen til åpning. Deretter var det sang og musikk av en duo fra Suldal, Elisabet Litlehamar og Lars Olav Fjetland. Årets taler kom fra Flatebygd på Evje, og het Erik Kjebekk. Han hadde en tale som kombinerte kirkehistorie, misjonshistorie og evangeliet på en god måte.

Etter den første samlingen ble middagen servert på en effektiv måte. Lapskaus, kaker og kaffe sto på menyen. Etter pausen var det tid for vitnemøtet. Om ikke køen var like lang som til lapskausen, var det mange som fikk avlegge et vitnesbyrd om evangeliet og livet med Jesus. I gave til misjonen kom det inn kr.32.845,-.