Filmteam

Historisk filmpremiere

Tidligere i vår hadde storproduksjonen "Arven etter Adam" filmpremiere i Arusha i Tanzania. Det er en misjonær fra Hobøl som står bak prosjektet.

Etter tre intense produksjonsår, kunne første episode endelig vises for publikum. Aldri før har det blitt laget en slik type film rettet mot barn i Øst-Afrika.

Det er misjonær Roger Gihlemoen som utvikler og produserer filmen. Og det er ingen hvem-som-helst NLM har med på laget. Gihlemoen har tidligere blitt nominert til Emmy-prisen og vunnet Heddaprisen to ganger.

 

 

Fra NRK Super til Arusha

Gihlemoen har tidligere vært involvert i teaterproduksjoner og ulike prosjekt på NRK super. Nå bruker han altså sin skaperglede til å lage lavbudsjettfilmer på swahili. Men han går ikke med på at det er et steg tilbake.

– Jeg har ikke noe behov for å vise meg frem eller bygge karriere. Likevel er denne produksjonen det største jeg har gjort. Kall det flaks eller Guds plan, jeg sa opp jobben og bestemte meg for å gjøre noe annet i fire år, men endte med å jobbe på mitt livs største prosjekt hittil, sier han.

Filmene har potensial til å nå ut til 50 millioner swahili-talende barn.

Roger Gihlemoen
Prisvinnende misjonær:Produsent Roger Gihlemoen Roger Gihlemoen

 

Historisk på flere måter

Filmen er den første motion-capture-produksjonen i Tanzania. Dette er en teknikk som brukes i store Hollywood-produksjoner. På en av premierene, som var i en barneklubb i Arusha, ble det fort tydelig at dette var noe helt nytt for folk.

– Jeg har aldri sett noe lignende før. Dette skal jeg bruke i kirken, sier søndagsskolelærer Fransisca Reginald.

– Ved hjelp av denne filmen vil barna forstå budskapet bedre. Jeg så at barna likte veldig godt det de så. De ble så glade fordi de forsto det som ble sagt, sier hun.

Fransisca
Inspirert:Fransisca er søndagsskolelærer og begeistret etter å ha sett første episode av filmen. Roger Gihlemoen

 

Allerede kommet reaksjoner

Gihlemoen håper også at det ikke bare er kristne som vil se filmene, og har allerede fått reaksjoner fra enkelte muslimer.

– Jeg ser på kommentarer på sosiale medier at muslimer mener historiene på filmene er feil, og det smiler jeg litt av, siden opphavet til historiene deres kommer fra kildematerialet, altså Bibelen, som jeg har brukt. Etterhvert ønsker jeg å legge lenker til Bibelen i alle filmene, så folk selv kan undersøke troverdigheten i filmene, avslutter han.