Forbønnshandling for ekteparet Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi

En kirke som sender misjonærer

I pinsen skjedde det noe historisk i Peru. For første gang sendte NLMs nasjonale samarbeidskirke ut sine egne misjonærer.

Ekteparet Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi ble i pinsen innviet til misjonærer i Arequipa, og Maribel Huanco Quispe ble innviet i Juliaca.

De tre har vært sammen på SETELA på misjonærforberedende kurs siden januar og har nå reist til Bogota, Colombia for å jobbe som misjonærer. Der skal de samarbeide og jobbe i en luthersk kirke.

 

Arquipa og Juliaca

Nery og Jose Miguel kneler foran scenen mens generalsekretær, kirkeledere, andre pastorer og en representant for misjonen står rundt og ber for dem (bildet øverst). Det merkes at dette øyeblikket er spesielt.

På samme tid, langt oppe i fjellet i Juliaca blir den tredje misjonæren, Maribel, innviet til tjeneste. Hun står der med foreldrene sine, hovedstyreleder, hovedstyremedlemmer, representant fra misjonen og andre pastorer.

Maribel Huanco Quispe svarer på spørsmål
Høytidelig seremoni:Maribel Huanco Quispe svarer på spørsmål. Privat

Det blir lest bibeltekster og kandidatene blir stilt spørsmål. Til slutt blir det forbønn for de nye misjonærene.

Misjonærinnvielsene på disse to gudstjenestene er ganske enestående i kirkens historie. For første gang sender den nasjonale kirken i Peru misjonærer.

Maribel Huanco Quispe og Marianne Thormodsæter
Misjonær:Maribel Huanco Quispe (Marianne Thormodsæter t.h.) Privat

Misjon fører også til ansvar

Til slutt fikk Jose Miguel si noen ord. Han delte fra livet sitt og var takknemlig for støtten som kirken viste. Begge var tydelig rørt og glade. Han understreket at vi alle hadde del i misjonskallet og at vi skulle huske på dem i bønn. Dette var absolutt et av høydepunktene i fellesgudstjenesten i Arequipa denne pinsen.

Ekteparet Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi
Misjonærer:Ekteparet Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi Privat

I Juliaca ble kirken gratulert med å skulle sende sine første misjonærer. Men det ble også lagt vekt på det ansvaret kirken nå har som en misjonerende kirke. De skal ikke bare sende, men de skal være med og støtte og be for misjonærene som de nå sender.

 

Sammen i pinsen

I de lutherske kirkene her i landet blir det som regel holdt fellesgudstjeneste i pinsen. I Arequipa var det rundt 200 mennesker samlet, og i Juliaca var det over 500 mennesker.

Etter gudstjenesten i Juliaca hadde en av de lokale kirkene ansvaret for middagen. De hadde laget 1000 porsjoner med kylling og tre typer potet. Alle ble mette, da det ca. var 6 poteter og ½ kylling til hver.  

Forbønnshandling Maribel Huanco Quispe
Forbønn:Maribel Huanco Quispe blir bedt for og utsendt. Privat

På vei nordover med ett mål: Verden for Kristus

19. juni reiste de tre misjonærene fra Arequipa og til Bogota. De er spente og usikre på hva som egentlig venter de. De har ikke reist mye før, og det er derfor ekstra spennende. Det er spente, men de har ett mål: De vil vinne verden for Kristus.

La oss huske på Nery, Miguel og Maribel som i første omgang skal være i Colombia i en periode på to år.