Liten jente holder et lam

Leir i sauefjøset

Midt i den travleste tiden for en sauebonde, åpner Britt Ellen og Knut Eirik Himle dørene både i fjøs og hus for barn som vil på lammeleir.

Gjensynsglede

Fredag kveld samles ledere og deltagere i tunet på Murumoen.  Det er stor gjensynsglede da mange var på leir også forrige år.  Mange har kjørt flere timer for å komme på leir.  Spenningen er stor om det vil bli lamming mens vi er der.
Heimen er omgjort til leirsted, og alle finner sin plass i hus eller campingvogn.  Her kan vi godt si at der det er hjerterom er der husrom. 

 

Følg meg!

 

Første post på programmet er kveldsmat.  Etter det kommer det aller viktigste på en leir.  Samling om Guds Ord.  Dette blir gjentatt både formiddag, midt på dagen og på kvelden.  Ved oppsummering på slutten, er vi enige om at det nok er svært få voksne som har vært på så mange møter denne helga.  Mange bibelhistorier og fortellinger om Jesus blir formidlet gjennom helga.  Temaet er: Jesus sier; Følg meg!  Dette går som en rød tråd fra start til slutt.  Vi får også høre, og se film fra misjonsland.  Også i andre land er det viktig at barn og andre får høre om Jesus.

 

Svenskesnop


Et høydepunkt er tur til Gàddede i Sverige.  Her blir der fort kø ved smågodthyllene, og flere veiinger før alle er sikre på å ikke overgå maksbeløpet som er satt for handling.  Etter Sverigeturen er det lek og aktivitet ute, før leirens absolutte høydepunkt kommer.

 

Lamming live

 

En sau skal ha lam og alle som vil kan komme inn å se på.  For noen blir det vel sterk kost å se på, men andre fryder seg over å se at to nye lam kommer til verden.  Etter bare noen få minutter er lammene på beina og vil ha mat.  Kopplammene er nok likevel de som får størst oppmerksomhet.  Disse som er uten mor, er svært glad at noen tar seg tid for å kose med de, og det er tydeligvis gjensidig.
Søndag starter med kraftig snøvær, og noen lurer på om vi kan komme oss heim på sommerdekk.  Det går heldigvis fint.  Trøtte og utslitte er det nok godt for de fleste å komme heim.  Tror likevel at de fleste tenker at om ett år skal vi på lammeleir igjen.
En spesiell takk til vertskapet som stiller opp år etter år.
Så er det viktig at vi gjør som mottoet: Følg Jesus!