Gruppebilde av utsendingene

Konferanse i Mongolia

Utsendingene fra Mongolia og Sentral-Asia hadde også i år felles konferanse. Strategitenkning ble en viktig del av samlingen.

I år som i fjor ble konferansen holdt en time nord for hovedstaden, Ulan Bator, sammen med utsendingene fra Sentral-Asia.

Mange har vært innom årets konferanse, og fem ulike nasjonaliteter har vært representert disse dagene. Lokale ansatte, samt besøkende fra Norge og hovedkontoret har deltatt på hele eller deler av konferansen. Vi har også hatt besøk av nasjonale og utenlandske samarbeidspartnere innen kirkerelatert arbeid.

 

Også for barna

Volontøren Jakob hadde ansvaret for barneopplegget. Bassenget ble flittig brukt, selv om barna hevdet at det var minusgrader i vannet. På søndagen stilte både barn og voksne opp på ”Capture the flag” i skogen. Det endte som vanlig med en rekke skader.

 

Strategiarbeid

Hovedtemaene som har vært oppe på konferansen er arbeidet med NLMs nye strategidokument, strategitenkning fremover i Mongolia, samt to prosjekter.

Konferansen valgte å fortsette behandling av mulig støtte til videreføringen av et avsluttende prosjekt, drevet av lokale med tilknytning til NLMs samarbeidsmenighet i Mongolia. Konferansen godkjente også prosjektdokumentet for SCD-prosjektet (Strengthening Children with Disabilities), og de blir i løpet av våren sendt til Norge for videre godkjenning.

 

Forfulgt av nåde

Det har vært fint å ta del i et større fellesskap, med bibeltimer og kveldsmøter. Frank Ole Thoresen har holdt bibeltimene, hvor han blant annet snakket om at vi har «en Gud som forfølger». Han forfølger oss med sin nåde.