Mann

Ny daglig leder på Soltun

Fra august 2019 heter daglig leder på Soltun Soldatheim og ungdomssenter Eyvind Volle.

Han kommer fra Langevåg på Sunnmøre, og er gift med Siv Anita. De siste årene har han vært selvstendig næringsdrivende med tredreieverksted og butikk. 

 

"Her kan jeg bruke hele meg"

Hva fikk deg til å søke og å svare ja til stillingen på Soltun?

Jeg tror aldri jeg har lest en stillingsannonse, skrevet en søknad og sendt den, på så kort tid. 

Da jeg søkte på stillingen som daglig leder på Soltun, kjente jeg bare til stedet av omtale, men det jeg hadde hørt var positivt. De varierte arbeidsoppgavene appellerte, og punktene i stillingsutlysningen så ut til å passe bra med min erfaringsbakgrunn. Det virket med andre ord som en stilling hvor jeg kunne få bruke hele meg.

Etter søknaden var sendt, kjørte jeg for å hente kona på jobb. Hun satt seg i bilen, og så med en gang på ansiktet mitt at noe var på gang. «Hva skjer?» Spurte hun. «Jeg har søkt jobb» svarte jeg ... «i indre Troms».

Det var mindre enn 3 år siden sist vi hadde flyttet. Nye venner, nye boforhold, nytt arbeid, ny forsamling. Forandring fryder, men jammen kan det være slitsomt også. Vi syntes vi flyttet langt den gangen. Dette var over dobbelt så langt. Ingenting av det rakk jeg imidlertid å tenke før reaksjonen kom.

«Så spennende!» utbrøt hun med et stort smil.

Plutselig var det blitt en drøm for oss begge. Vi så på kartet sammen, for å finne ut hvor Setermoen var, så på bilder for å finne ut hvordan det så ut, og drømte oss bort til frostklare netter med stjerneskinn og nordlys.

Ett og annet «hva hvis?» dukket opp, men etter en lang og god samtale med deler av styret ble jeg mer motivert til å være med å utvikle det potensialet som ligger i driften av soldatheimen. Fra min egen tid som soldat kjenner jeg litt til hverdagen og utfordringene som følger med å gå i kongens klær, og håper å kunne gjøre Soltun til et godt sted å være for de som finner veien dit.

 

Takk 

Etter 6 år som daglig leder/bestyrer på Soltun ønsket Lars Inge Stautland å tre av. Styret er takknemlig for den tjenesten og innsatsen han har lagt ned på Soltun gjennom disse årene. Han kan smykke seg med titellen "den lengst ansatte bestyreren". Han søker nå nye utfordringer som student.

Vi kjenner også på takknemlighet over å ha fått på plass en ny person etter Lars Inge. Være med å be om at Lars Inge får en god avslutning, og at Siv Anita og Eyvind får en god start, og at de vil finne seg godt til rette på Soltun, Setermoen og regionen forøvrig.