Gatebilde fra Addis Abeba.

Ingen fra NLM i flystyrt

Et fly fra Ethiopian Airlines styrtet i dag på vei fra Addis Abeba i Etiopia til Nairobi i Kenya. Ingen med tilknytning til NLM er rammet av ulykken.

Et fly fra Ethiopian Airlines, Afrikas største flyselskap, styrtet i morgentimene i dag, søndag 10. mars, like etter avgang fra Addis Abeba, hovedstaden i Etiopia. Flyet var på vei til Kenyas hovedstad Nairobi.

Alle 157 ombord i flyet antas omkommet, og det rapporteres at en av passasjerene var fra Norge.

 

Ingen fra NLM

NLM har arbeid i både Etiopia og Kenya, og hovedkontorene for Etiopia-feltet og Øst-Afrika-feltet ligger i henholdsvis Addis Abeba og Nairobi. Flyruten er derfor mye brukt av NLMs utsendinger og andre involvert i NLMs arbeid.

Vi er derfor takknemlige for å kunne bekrefte at ingen med tilknytning til NLM var ombord i det forulykkede flyet.

 

Tragedie

Samtidig er dette en svært tragisk ulykke som naturligvis preger begge land dypt. Det preger også hele det internasjonale miljøet i regionen, da det var mange utlendinger ombord i flyet. I tillegg til 1 nordmann skal det også blant annet ha vært 3 svensker ombord.

Vi oppfordrer alle til å be for de etterlatte etter denne tragedien, og for alle som på ulikt vis er rammet.