Elever besøker Saltsjøen

Fjellheim nå også i Peru

Etter nesten 20 år med årlig Bolivia-tur har Fjellheim bibelskole for første gang også inkludert Peru i reiseruten. Og elevene trives godt i begge land!

Fjellheim bibelskole har i snart 20 år hatt praksis/tur til Bolivia. De siste årene har gruppen bestått av omtrent 30 elever og de har vært i landet i underkant av to måneder.

Man har stadig gjort små endringer i opplegget og i år bestemte man seg for å prøve en ny vri – å legge halvparten av turen til Peru. Et påskudd for å gjøre dette var det forestående presidentvalget i Bolivia som kunne ha forårsaket politiske uroligheter.

Turen er nå godt over halvveis. Elevene har til nå fått besøke kirkene i Santa Cruz, Sucre, Potosi og Tinguipaya i Bolivia. De har også fått oppleve saltsjøen i Uyuni, jungel utenfor Cochabamba og sykle dødsveien utenfor La Paz. Første bolk gikk smertefritt og elevene sitter igjen med mange inntrykk.

 

Vellykket Peru-opphold

I forkant var vi noe spente på starten i Peru – Vi begynte nemlig med Juliaca som base. Bekymringene viste seg å være ubegrunnet. På tross av 3800 høydemeter og enkle boforhold hadde vi en god tid med godt vær og et sammensatt program med kirkebesøk og undervisning på norsk.

En av de første dagene i Juliaca fikk elevene være med en tidligere evangelist opp til byens kristus-statue og fikk da høre sterke historier om hvordan man ved korsene tilber både gud, helgener og moder jord.

Byens kjøpesenter ble for mange et kjærkomment fristed – muligens på grunn av at det står i sterk kontrast til den noe rotete og skitne byen.

Elever i klasserom
Undervisning:I tillegg til spennende utflukter blir det også en del undervisning. Johannes Nessa

Merket ikke jordskjelv

Fredag 1. mars i 05.00 tiden våknet jeg av telefon fra en bekymret med-misjonær. Han visste at vi var i Juliaca og hadde fått beskjed om at et skjelv med styrke på 7.0 var registrert under 10 mil fra byen vi var i.

På tomten vi bor på var det ingen som kjente skjelvet, andre steder i byen ble skjelvet registrert.

 

Varierte opplevelser

Vi har besøkt Cusco og Macchu Picchu – inkahovedstaden. For tiden befinner vi oss i Arequipa – den hvite byen med et koloni-preget sentrum, og i morgen reiser vi til kirkens leirplass ved stillehavet for å kombinere sol, bading og bibel.

 

Husk på resten av turen i bønn! Turen har i mange år inspirert til misjon og har gitt regionen mange forbedere og givere. Måtte den også i år og i tiden som kommer oppfylle denne funksjonen.