Fra forestillingen "Til deg" med Kongshaug Musikkgymnas.

Til deg

Kongshaug Musikkgymnas fylte kunst og kultursenteret Oseana i Os flere ganger med forestillingen «Til deg» i helgen. Temaene de tok opp berører alt fra ungdom til godt voksne.

«Til deg» er en forestilling som handlet om livet. Forestillingen er laget for den som har vedens beste dag akkurat i dag, den som kjenner seg helt alene, springer så fort hun kan for å rekke alt, ikke fikk være med på laget, ikke orket å stå opp, endelig traff drømmedamen og all andre her vi lever våre liv.

Med sterke historier, presentert i form av SMS meldinger på skjerm, og låter og musikk som spenner over flere tiår, greide de dyktige elevene virkelig å berøre noe langt inni oss. De 120 elevene på Kongshaug Musikkgymnas viste oss hvor forskjellig livet kan være for oss, selv om vi våkner opp under samme sol.

Elevene fikk vist frem sine talenter på mange områder og det var en sann fornøyelse både å se og høre, og ikke minst var det tankevekkende. På scenen var det både kor og solister, dansere og musikere. Arrangementene til låtene er nye, og arrangerte av skolens lærere og tidligere elever. 

I snart 20 år har Kongshaug Musikkgymnas fått utdanne ungdom er som er glad i musikk. Selv om Bergens Tidende nylig omtalte denne NLM-skolen utenfor Bergen som «talentfabrikken» vil rektor Oddvar Rotvik understreker at Kongshaug Musikkgymnas ikke er en Idol-konkurranse der noen blir stemt ut. Vi ønsker at ungdommen skal få utfolde seg med det talentet de har, sier han.

Tidligere elever fra Kongshaug Musikkgymnas er i dag spredt ut over hele landet i ulike yrker. Det de har til felles er at de er ressursperson i musikkmiljø i bygd og by, forteller rektor Oddvar Rotvik. Noen lever drømmen og opptrer på ulike scener over store deler av verden. Andre finner lykken når babysangen fungerer, når barn og ungdom opplever sangen og musikkens iboende energier. Eller når voksne og gamle må tørke en tåre i glede over sangen som makter å berøre et bankende hjerte på møtet i bedehuset.

Nasjonalt