Pastor i Salem Misjonskirke, Christian Lilleheim.

Radio og menigheter sammen om bønneaksjon

Bønneemnene som kom inn viser behov for å snakke mer om sårbare tema som sykdom og samlivsbrudd i forkynnelsen, sier pastor Christian Lilleheim.

Fra lørdag 1. desember kl. 12 og 24 timer fremover hadde folk i Salem Bergen, Tremorkirken, Askøy Misjonsforsamling og fire andre NLM-forsamlinger bønnevakt. Gjennom et helt døgn ba de for bønnebegjær som radiolyttere hadde sendt inn til radiokanalen pTro i uken frem mot bønnedagen.

Stor omsorg
Mange lyttere benyttet muligheten, forteller Bjørn Steinar Haugland i pTro.

– Stor omsorg for naboer, familie og for landet vårt er nøkkelord for bønneemnene som kom inn, sier han.

Lytterundersøkelser tyder på at pTro har en god del lyttere som ikke selv oppsøker kristne forsamlinger.

Sårbare bønneemner
Pastor Christian Lilleheim i Salem forteller at mange ba om forbønn knyttet til samlivsbrudd eller andre ting som kanskje ikke er så enkelt å sette ord på i en menighetssetting.

– Dette var en mulighet for mange til å sende inn anonyme bønneemner. For meg ble det en «aha-opplevelse» at så mange sender inn bønneemner til radioen om tema som er ganske sårbare. Går det an å gjøre det enklere å være sårbar også i menigheten? spør Lilleheim.

– Vi kan tiltale noe av dette i forkynnelsen, slik at folk forstår at de ikke er alene om å bære på vanskelige ting «under overflaten».

Vil samarbeide mer

– Jeg håper vi kan fortsette samarbeidet. Prosjektet er ikke ferdig evaluert, men jeg ser et behov, og håper vi kan gjøre flere lignende ting fremover, sier Bjørn Steinar Haugland i pTro.