Her holder rektor Torill Belt Fagermoen og regionleder Per Byrknes gavesjekken som viser det fantastiske innsamlingsresultatet.

Rekord for Danielsen-elever

Kreativ misjon ga innsamlingsrekord til misjonsarbeidet.

Elevene ved Danielsen Ungdomsskole slo gammel innsamlingsrekord med hundre tusen kroner. På siste skoledag før jul kunne de overrekke hele kroner 430.000,- til en rørt regionleder.

– Vi har jobbet med misjonsprosjektet gjennom hele året, men hovedinntektene er kommet fra et stort arrangement på høsten som vi kaller Kreativ Misjon, forteller inspektør Jørgen Mygland.

Kreativ innsamling

I forkant av dette ble det solgt loddbøker til den store gullmedalje. Mange bidro aktivt. Emily som solgte flest, solgte loddbøker for kroner 16.200,-. Ikke langt bak fulgte Dorthea og Jonas.

– På Kreativ Misjon har vi masse aktiviteter på huset, både tombola og kakesalg, spøkelsesrom og loppemarked, og foreldre og elever stiller opp hele kvelden. I etterkant av denne dagen har vi også en arbeidsdag hvor elevene jobber en dag og tjener penger til prosjektet, forteller Mygland.

Over millionen

Totalt har nok Danielsen Ungdomsskole i Bergen bikket millionen til prosjektene i Peru og Bolivia over de tre år siste årene.