Gatebilde fra demonstrasjonene i Hongkong

Krevende situasjon i Hongkong

Rev. Leung Yat Man, president i NLMs samarbeidskirke i Hongkong og Macao, har skrevet en hilsen i forbindelse med den nåværende situasjonen i Hongkong.

Kjære kirkeledere, søstre og brødre i Kristus,

 

Varme hilsener fra HKMLC (Hongkong og Macao lutherske kirke). Guds nåde og fred være med dere alle.

Siden juni har de ukentlige, fredelige demonstrasjonene, som opprinnelig var ment å uttrykke en anmodning til regjeringen, dessverre utviklet seg til demonstrasjoner og voldelige sammenstøt i flere områder, noe som har satt Hongkong i en vanskelig situasjon.

Hva kan vi gjøre som kristne? Selv om vi kan være uenige om ting, tolke tidsånden ulikt og ha ulike politiske synspunkt, håper jeg at alle kristne vil klare å følge Bibelen, med den samvittigheten Gud har gitt oss. Jeg håper vi vil uttrykke synspunktene og kravene våre på fredelig vis og leve opp til det oppdraget vi har som kristne:

1. Skape fred og være fredens sønn.

Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. (Matt 5,9)

2: Elske de som ligner oss, men også elske våre fiender.

Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker. Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere. (Rom 12,17-18)

 

Med dette kaller jeg oss alle til å be med ett hjerte for det følgende:

1. De nåværende motsetningene i samfunnet i Hongkong må løses, så befolkningen kan få tilbake tilliten til myndighetene.

2. Be Herren om å stanse volden, så ingen gjør noe som skader en annens liv og helse.

3. Be Herren om å fjerne hatet mellom folket og politiet, så det ikke blir rapportert om ondskap. Be om at fred og orden må gjenopprettes i Hongkong.

 

Må vi være fredens sønner i våre familier, studiesteder, arbeidsplasser, kirker og sammenhenger, så vi kan bringe fred og harmoni til samfunnet.

 

Hongkong og Macao lutherske kirke

President

Rev. Leung Yat Man

Kirkepresident Leung Yat Man
Kirkepresident:Leung Yat Man Privat

Utsending i Stor-Kina