Dåp i Cusco

Dåpsfest med gullballonger

En hel perleport av ballonger i hvitt og gull var på sin plass når Karen (10) endelig fikk døpe seg. Det var en stor dag i den lille kirken i Cusco.

200 hvite og gullfargede ballonger ble for noen uker siden blåst opp i kirken og bundet fast på noen plastikkvannrør som ble bøyd over hoveddøren i den lille kirken i Cusco.

Det kunne ha vært mange anledninger for å blåse opp ballonger her i Peru, men i dette tilfellet var det at Karen på 10 år skulle bli døpt. Hun hadde i lengre tid hatt ønske om dette, og etter litt forsinkelse på grunn av politisk uro i landet kunne det endelig la seg gjøre.

 

Fellesgudstjeneste

Hun ble døpt i forbindelse med en fellesgudstjeneste for alle de som går i de lutherske menighetene i Cusco og Pucyura. Det var også en del gjester som var spesielt invitert til dåp.

For oss var det riktig festlig å nesten kunne fylle hele kirken da vi vanligvis ikke er så mange til gudstjenestene. Ballongene og påfølgende middagsmat, som dåpsforeldrene serverte, bidrog også godt til festlighetene.

Det var våres første gudstjeneste i kirkebygningens storstue som lenge har vært leid ut eller stått tom. Rommet ble opprinnelig bygget til kirkerom og er derfor flottere enn de øvrige rom i bygningen. Plasseringen er også mer synlig og det er lettere å invitere forbipasserende inn fra gaten.

 

Levende vann

Pastoren Domingo stod for selve dåpen med vann i en stor salatskål i glass. Jeg fikk lov til å tale om Jesus som er det levende vann. Det var en stor opplevelse for meg, ikke minst fordi var mange tilhørere denne søndagen som vanligvis ikke har noen tilknytning til noen kirke.

Etter den dagen så har et ungt par, som var med på dåpsgudstjenesten, vært med på ungdomsmøte for første gang. De virker søkende, så vi håper å kunne vise dem hvem Jesus er.

Be gjerne for dem og for arbeidet her i Cusco generelt.

 

Karen ble døpt i Cusco i Peru
Emil Solgaard

 

Skrevet av Emil Solgaard, misjonær for DLM i Peru

Utsending i Sør-Amerika