Ung kvinne med kaffekopp prater med andre

Foreldrekaffe & foreldrekurs

Relasjonsbygging er en viktig del av arbeidet vårt i Sentral-Asia. Både relasjonene vi får til de vi arbeider blant – og relasjonene vi får bidra til å styrke mellom foreldre og barn.

En av tingene vi arbeider med på læringssentrene våre dette året, er å etablere og arrangere «foreldrekaffe».

Å ha foreldrekaffe er en viktig del av arbeidet vårt. Det er gjennom disse samlingene vi bygger og styrker relasjoner til familiene vi er i kontakt med, og det er i slike settinger vi kan dele våre liv og vår tro med dem.

 

Vekker nysgjerrighet

I juni hadde vi vår første avslutning med foreldrekaffe i våre egne lokaler. Mens vi satt og drakk kaffe og spiste kake, spurte en av foreldrene meg: «Hvorfor er du så glad? Er du alltid så glad?»

Jeg kunne merke en lengsel i spørsmålet hennes. Jeg fortalte vitnesbyrdet mitt, om at jeg er en kristen og hvordan Gud hjelper meg.  At Han er mitt lys og min redning.

Mens vi hadde denne samtalen, ble det litt mer stille i rommet, og jeg merket at det var mange andre som også fulgte med og lyttet til samtalen vår. Det er kanskje bare et lite drypp, men det er disse små øyeblikkene, disse dryppene, som med tiden kan bidra til å vekke nysgjerrighet og lede folk til å bli kjent med Jesus.  

 

Foreldrekurs 

Gjennom foreldrekurs ønsker vi å gi foreldre noen verktøy som kan hjelpe dem til å ha en positiv relasjon til sine barn.

En av mødrene som deltok på det første foreldrekurset vi arrangerte, meldte senere tilbake at etter kurset hadde hun færre konflikter med barnet sitt. Hun forsto barnet sitt bedre.

Et annet mål vi har for foreldrekursene, er å skape en arena der troende og ikke-troende kan møtes.

Dette året har vi trent opp nye ledere som kan holde egne foreldrekurs. Det har både vært troende og ikke-troende som har blitt trent sammen. Det har vært fantastisk å få ta del i samtaler om liv og tro rundt lunsjbordet og i kaffepausene – og ikke minst var det en stor glede å få være med når de nye lederne ledet sine egne foreldrekurs for første gang.  

 

Utsending i Sentral-Asia