Kvinner i sjal skjuler ansiktet

Vår søster må leve i skjul

Da damen vi besøker hørte evangeliet for første gang, ville hun høre mer. Nå lever hun som skjult kristen, for hun våger ikke fortelle familien sin om den nye troen.

Hentet fra Prosjektkatalogen 2023.

Det banker på døren hos en søster vi besøker, og en eldre dame kommer inn. Vi passerte henne på vei inn i blokka. Hun så hvor vi gikk, og nå har det gått rundt fem minutter.

Vi skifter tema og snakker om «vær og vind». Etter en liten stund går hun ut igjen, og vi kan begynne på nytt, på den gode samtalen.

  

Mye motstand

Jeg er på besøk sammen med min gode venn og «søster». Hun har vært kristen i rundt seks år nå, og vi har kjent hverandre alle disse årene. Hun vokste opp som muslim fra en unådd folkegruppe, men som voksen møtte hun Jesus, og livet hennes ble totalt forandret.

Hun har møtt mye motstand for sin tro, mest fra familie og gamle venner. Forrige uke ble hun spyttet i fjeset av en niese. Det gjorde følelsesmessig fryktelig vondt!

Samtidig elsker hun Jesus og ønsker å følge ham. Hun er også frimodig og deler sin tro med mange hun møter på sin vei. Hun har fått være til velsignelse for så mange. Som damen vi er hjemme hos i dag.

  

Kjenner få kristne

Damen vi besøker, bor i en forstad til millionbyen vår, i en enkel leilighet i en boligblokk. Hun har tre barn og en mann som er mye bortreist.

Da hun møtte venninnen min, fikk hun høre evangeliet om Jesus for første gang, og hun ønsket å høre mer. Hun ønsker å følge Jesus.

Men hun kjenner få kristne, og hun tør ikke dele troen sin med mannen, familien og naboer. Hun lever som skjult kristen.

  

Barnebibel

Hun smiler og er så glad for besøk. Vi må være forsiktige, for naboene virker mistenksomme, og vi vil ikke gjøre det vanskelig for henne. Men vi får snakke, om hus og hjem, og om liv og tro. Og vi får snakke om Jesus!

Denne gangen har vi også med en gave. En barnebibel på hennes språk. Hun har veldig lyst til å ha den, men vi må forsikre oss om at hun har et trygt sted hun kan gjemme den.

Det har hun, og vi gir gaven fra oss. Så fantastisk å vite at hun har Guds ord tilgjengelig!

  

Hemmelighet

Idet hun får boka i hånden, banker det på døra igjen. Hun springer inn på soverommet og gjemmer den, og kommer tilbake med et smil om munnen.

Ei ny nabodame kommer inn, og vi snakker om hverdagslige ting igjen, samtidig som vi fryder oss over vår lille hemmelighet.

  

Lever i skjul

Vi kjenner flere slike historier i og rundt byen vår. Om mennesker fra denne folkegruppen som ønsker å følge Jesus, men som ofte lever skjult og i ensomhet.

Vi ser at det dannes et lite nettverk av troende. Samtidig kan vi ikke kalle det et nettverk, for flere av dem kjenner ikke til hverandre, og mye av oppfølgningen skjer én til én.

    

Lever under press

Det er fantastisk å høre om flere som ønsker å tro på Jesus. For et takkeemne! Så er det krevende å vite hvordan vi skal følge opp disse og være medvandrere for dem på en trygg og god måte.

Vær med og be om ledelse i dette. Be om beskyttelse for disse sårbare kristne som ofte lever under sterkt press. Be om styrke og visdom for vår gode venninne, som ofte kalles «mor» for fellesskapet. Be om at Gud må reise opp flere ledere, og at han må lede dem til nye mennesker.

  

Skrevet av «Ingrid», utsending i Østlige Afrika.

Utsending i Østlige Afrika