Afrikansk kvinne ser seg i skår av speil

Ny identitet i Jesus

Jentene og jeg møtes en gang i uka, til engelsk samtalegruppe hvor vi skal utruste og oppmuntre hverandre. Vi får lære, vokse og dele tro og liv.

Hentet fra Prosjektkatalogen 2023.

Popcorn og kaffe står klart på gulvet. Jentene kommer inn en etter en. Vi klemmer og hilser på hverandre. Noen av jentene tar selfies mens de fniser og ler. Andre tar av seg nikaben og setter seg til rette.

Etter en god stund kommer de siste inn. I dag har en av dem med seg en venninne. Vi ønsker den nye jenta velkommen i gruppa.

Disse jentene og jeg møtes en gang i uka. Vi kaller oss women empowerment group. Som regel er vi en fast gruppe. De fleste kjenner hverandre nå, og vi begynner å bli trygge på hverandre.

  

Bygge hverandre opp

Jeg forklarer den nye jenta at dette er en gruppe hvor vi gjennom ulike temaer skal utruste hverandre og fokuserer på å bygge hverandre opp.

Samtidig skal vi snakke om viktige, ukjente og noen ganger vanskelige temaer. På samme tid får de praktisert og øvd på sine engelskkunnskaper.

 

Snakke om følelser

Vi sitter i en ring på et teppe, og jeg finner frem ballen. Ballen sendes rundt. Den som holder ballen, er den som får snakke. Jeg må minne dem på å lytte til hverandre. Praten går fort, og alle har noe de vil si.

Vi starter med å dele en positiv og en negativ ting som har skjedd i livet siden vi sist så hverandre. De kniser og ler, noen er litt flaue, mens andre ikke klarer slutte å snakke.

En av jentene sier at hun ikke er så vant til å snakke om følelser. Vi diskuterer hvorfor det er fint å dele med hverandre, være ærlige med hverandre og vise sårbarhet.

 

Selvtillit og selvfølelse

Dagens tema for samlingen er identitet. Jentene har mye de har lyst å dele i dag. Vi diskuterer forskjellen på selvtillit og selvfølelse. Dette er ganske nytt for mange av dem.

Jeg spør dem hvordan Allah er med på å forme deres identitet. Hvem sier han at de er? Det spørsmålet er ikke så lett å svare på for flere av dem.

I dag får jeg lov til å dele med dem at jeg tror på en som har skapt meg og elsker meg fullt ut. Uavhengig hva andre måtte mene om meg, er jeg skapt i Guds bilde, jeg er hans barn og han ønsker fellesskap og en dyp relasjon med meg.

 

Ny identitet

Jeg sitter og tenker på Galaterne 2: Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det liv jeg nå

lever i kjødet, det lever jeg i troen på Guds Sønn, han som elsket meg og ga seg selv for meg.

Gjennom Jesus har vi fått en ny identitet. For en frihet vi har fått gjennom Jesus!

Neste gang skal vi snakke mer om hva frihet betyr. Nå må vi avslutte. Det er tid for salah, en av de fem faste bønnetidene på dagen. Vi klemmer og sier farvel.

«Sees neste uke, insh, Allah.»

 

Skrevet av «Sarah», utsending i Østlige Afrika.

Utsending i Østlige Afrika