Hus med mur

Ny i nabolaget

Nytt land, nytt språk, ny kultur og nytt hus betyr også nye naboer.

Da vi flyttet hit hvor vi bor, var nesten alt nytt. Hvordan finne seg til rette i alt det nye som omgav oss? Nye naboer på hvert hushjørne. Hvordan komme i kontakt med alle menneskene rundt oss?

 

Høye murer

Vi ser ikke naboene når vi går ut ytterdøra. Huset vårt er omringet av høye murer, med piggtråd på toppen. For å møte naboen går vi utenfor den svære muren.

Men man må også velge det riktige tidspunkt. Naboene våre har en litt annen døgnrytme enn vi er vant til – når vi er på vårt mest aktive, sover de, og når vi har lyst til å legge oss til kvelden er nabolaget på det mest aktive. Dette er noe vi har lært oss etter hvert.  

   

Språk er en nøkkel

En av de første månedene her, tok jeg med meg barna ut for å gå en tur. Vi ble møtt av en mor med seks barn, som er en av våre naboer. Hun inviterte oss inn. Vi fikk komme inn i et lite blikkhus, med jordgulv.

Jeg prøvde å bruke de få ordene jeg hadde lært, samtidig som vi brukte litt tegnspråk. Samtalen tok fort slutt siden jeg nesten bare hadde lært å hilse på dette språket, men hun ønsket å lære meg mer.

Språket er en nøkkel for å komme i kontakt med folk. Med en gang jeg hilser, er de interessert i å prate, og blir imponert over at vi faktisk kan språket deres.

 

Jesus brukte tid med folk

Jeg tenker stadig på Jesus i møte med de nye naboene våre. Han var utrolig god til å møte mennesker. Han møtte forskjellige mennesker på forskjellige måter.

Han møtte menneskene der de var, han så hvordan folk hadde det, han gav av seg selv. Han brukte mye av sin tid sammen med andre mennesker.

Jeg ønsker å bli mer og mer lik ham i møte med menneskene vi har rundt oss.  

 

Skrevet av en av våre utsendinger i Østlige Afrika

Utsending i Østlige Afrika