Barn ser på dyr i dyrehage

Fredelig advent i urolig tid

Den lille skolen vår rakk så vidt å komme skikkelig i orden før vi måtte flytte oss til Kenya. Men vi koser oss med juleforberedelser, til tross for mange omveltninger.

Endelig, i slutten av oktober, var vi igjen en fulltallig lærerstab ved den desentraliserte norske skolen vår her i det østlige Etiopia. Dette var til stor glede for elever, lærere og foreldre.

Vi har ikke bare manglet lærere, men mange av lærebøkene våre har vært forsinket fra forlaget, så vi har måttet improvisere en del gjennom høstsemesteret – men nå er det meste på plass, og vi er i god gang.

Dette året har vi fem elever fordelt på fem klassetrinn, pluss en førskoleelev, og det er fantastisk å se hvor stor omsorg de har for hverandre og hvor godt de bruker friminuttene sammen. Skolehuset vårt er godt egnet til å fordele elevene i tre klasserom, og de har fått lov til å dekorere klasserommene med det de har laget i kunst og håndverk. De har utført en flott jobb.

Tre med papirblomster på vegg
Privat

Nye omveltninger

Men så varte det ikke lenge før vi møtte nye utfordringer. En borgerkrig i Etiopia eskalerte, og i løpet av noen få dager ble vi evakuert til Kenya. Nye omveltninger for barn og voksne.

Vi er blitt veldig godt mottatt av våre kollegaer her i Kenya. De har gått «all in» for at vi skal finne god trivsel, og det er godt å kjenne på.

 

Annerledes, men fin adventstid

Skolen vår har fått egne klasserom, og det betyr mye nå i adventstiden at vi har fått muligheten til å dekorere og lage det til vårt eget. Vi har satt fram adventsstaken, hengt opp aktivitetskalenderen, leser en julefortelling – og julesangene ljomer ut av skolestua.

Det gjør så godt å høre dette i denne delen av verden hvor mange mennesker ikke feirer jul og ikke kjenner Jesus som verdens frelser. Tenk for en mulighet vi har til å peke på Han.

I fortsettelsen nå, framover mot jul, er vi blitt invitert med på juleverksted og andre aktiviteter som skolen her i Kenya arrangerer. Det er fantastisk for oss, som er en liten skole, å få lov til å være med i en større sammenheng.

Pepperkakebaking
Privat

En tid med spenning og forventning

Selv om det har vært mye uro for elevene våre den siste tiden, merker vi at det å gå inn i førjulstiden sammen med alt hva den bringer med seg, skaper forventning og begeistring. Vi får lov til å peke på hva julens budskap betyr for oss, og i elevflokken vår er det det som teller.

Julen er tiden for godhet, trygghet, omtanke og varme, og dette har vi møtt mye av her i Kenya. Vi er alle spent på veien videre med tanke på det misjonsoppdraget vi har fått.

Når er det trygt nok for barnefamiliene å vende tilbake til Etiopia? Vi vender oss til Gud i bønn og ber om at Hans vilje må skje i dette.

Utsending i Østlige Afrika