Menn som graver vannsisterne i en landsby i Kenya

Starten på noe nytt

For om lag to år siden flyttet et eldre kenyansk ektepar til en liten landsby i det østlige Kenya. Det ble starten på noe nytt.

De kom ikke derfra. De tilhørte ikke folkegruppen. De var ikke muslimer, som flertallet i dette området er. De var kristne. Kristne med et kall – et kall for de unådde. De forlot familie og venner, tryggheten, miljøet de hadde bodd i over mange år. De forlot hjemmet sitt og mange av drømmene sine. For de hadde møtt et kall til en ny plass og et nytt folk.

Nylig har to andre kristne familier også flyttet til landsbyen for å tjene sammen med dem. De er et team! Et team med nasjonale teltmakere i sitt eget land.

 

Vitner i hverdagen

– Det er nytt å gjøre slike ting uten de hvite utsendingene, sier en av dem. – Det er mange ting vi må finne ut av nå som vi er alene.

De har åpnet en liten butikk. De har et sportsprosjekt. Men mye av tiden går til å være en del av lokalsamfunnet og leve blant folk – snakke med folk. Det er nytt for dem å ha en tjeneste uten å kunne rapportere om mange aktiviteter og resultater. De har lært å måtte kjenne på frihet og frimodighet til å «bare» snakke med folk og ha tid til menneskene de møter.

Tenk om vi kunne få se at flere nasjonale medarbeidere ble med på å gå til de unådde folkegruppene i Kenya og andre steder.

Artikkelen er hentet fra NLMs prosjektkatalog 2020. 

 

Utsending i Østlige Afrika