Voksen hånd holder barnehånd

Fred i Jesu hender

Merkene fra spikrene i hendene til Jesus viser hvordan Jesus tegnet den nyfødte jenta i hendene sine. Han tenkte også på våre kjære venner som vi måtte forlate på Afrikas horn.

En dag jeg skulle ordne en gave til ei venninne som har fått sin fjerde skatt, tenkte jeg at noe personlig var kanskje vel så kjekt å få som klær til lillesøstera, som sikkert har masse fint å arve av storesøstrene. Så jeg kjøpte en fin ramme og tenkte at venninna mi kunne ta vare på håndavtrykket til sin nyfødte jente over bibelverset:

"Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg." Jesaja 49.15.

 

Jesus vet hva vi trenger

Noen timer senere leste svigerfar til oss fra Bibelen. Han leste fra kapittelet hvor Jesus viser seg for disiplene og sier:

"Fred være med dere." Lukas 24.

Jeg har hørt disse versene før, men midt i en tid hvor ting kan virke litt usikkert og bekymringsfullt, var det så godt å minne meg selv på disse orda: "Fred være med dere." Jesus visste hva disiplene trengte å høre etter dager med usikkerhet og bekymring. Han vet hva vi trenger å høre, og Han er den som kan skape denne freden i oss.

 

Tegnet i hendene

Svigerfar leste videre, og plutselig fikk den enkle gaven jeg hadde laget, ekstra stor betydning.

"Hvorfor er dere grepet av angst, og hvorfor våkner tvilen i hjertet deres? Se på hendene og føttene mine. Det er jeg."

Merkene fra spikrene i hendene til Jesus viser hvordan Jesus tegnet den nyfødte jenta i hendene sine. Han som visste om jenta da hun var i mors liv, som teller hvert hårstrå på det lille hodet, og som har telt hver tåre hun har og skal gråte, han tenkte på henne da han døde etter å ha blitt spikret til korset.

Han tenkte også på våre kjære venner som vi måtte forlate på Afrikas horn. Hushjelpa, kortdamene, vaktene, kollegaene ... Han tegnet dem alle i hendene sine og ønsker å gi dem evig liv. Gi dem av Hans fred.

 

Alltid til stede

Selv om jeg ikke er i Afrika lenger, er Han der. Han har alltid vært der og vil alltid være der. På samme måte som han ønsker å være der for den lille, nyfødte jenta og gi henne av Hans fred! Han vil være der for dere som er permittert. For oss som har måtte forlate arbeidsplassen vår i et annet land. For dere som er eller har vært syke. For dere som føler dere ensomme.

"Fred være med dere," sa Jesus. Han sier det til oss også i dag. Måtte vi alle kjenne på denne freden i disse dager!

 

Utsending i Østlige Afrika