Gudstjeneste i kenyansk kirke

Inspirerende møter med mennesker

Nå har vi i TeFT Øst-Afrika vært her i nøyaktig to måneder og en uke. Det har vært et eventyr uten like. Vi har fått oppleve mye spennende og sett mye inspirerende.

Oppholdet begynte med 3 uker swahili-undervisning. Det var «nzuri sana», eller som man ville sagt det på norsk: veldig bra!

Deretter sto en spennende uke i Mombasa på programmet. Her fikk vi arrangere aktivitetsdag på voksenopplæringssenteret, og vi fikk vårt første afrikanske kirkebesøk i Msambweni, Daniels barndomshjem. 

 

Moské og slum

Tilbake i Nairobi har vi fått undervisning i «hvordan møte muslimer og religionen islam», noe som var veldig spennende og lærerikt. Undervisningen ble avsluttet med et moskébesøk, hvor vi fikk snakke om tro med muslimer.

Vi har også fått være med organisasjonen «Heart to heart» til slummen. Heart to heart er en organisasjon som hjelper nødlidende mennesker i slummen og bidrar med husly, mat og skoleplasser. Vi besøkte både Kibera-slummen, Afrikas nest største slum med hele 1 million mennesker, og Kawangware-slummen.

Det var sterkt å se hvordan menneskene der har det. Men samtidig var det veldig inspirerende å se hvor glade og takknemlige de er for det lille de har og hvordan de setter sin lit til Herren, takker og stoler på ham. 

 

Gode dager

På fritiden vår spiller vi mye volleyball, fotball og frisbeegolf. I juleferien besøkte vi ulike parker – både sjiraffpark, slangepark og elefantbarnehjem. Vi hadde også en meget fin uke i Mombasa med veldig god mat, hvite strender, dykking, vannscooter, motorsykkelkjøring og mye bading. 

Til vanlig bor vi på Scripture Mission-tomta i Nairobi. Det er veldig fint å få ta del i et godt kristent felleskap med fine mennesker, gode samtaler, bønnemøter og ikke minst mange aktiviteter. 

Vi gleder oss og ser fram til resten av oppholdet her i Øst-Afrika. Det blir spesielt spennende med våre to turer til Etiopia og Tanzania. 

Her kan du forresten se den nyeste vloggen vår!

Tutaona baadaye! (På gjensyn!) 

 Hilsen TeFT-gjengen