Plante i ørkenen

Underverk i ørkenen

Vi bor et sted hvor det ikke er religionsfrihet. Likevel er det nok få steder Guds rike føles så nært.

Vi er en gruppe mennesker som bor i et ørkenområde ved Afrikas horn. Et par av oss er lærere og underviser søte, små og håpefulle barn i et vanlig hus som blir brukt som skolebygg. Barna er mellom 6 og 12 år, og stort sett alle av dem har vokst opp i Norge.

Noen av oss er leger, som så gjerne ønsker å hjelpe mennesker som trenger legemlig hjelp. Utenom operasjoner og visitter på klinikken har et skolehelseprosjekt hvor over 4300 barn har blitt undersøkt, vært hovedoppgavene.

Et par av oss er mødre som ønsker å være gode forbilder for våre små, og å ha åpne hjem for naboer og venner. Vi arrangerer ”play dates”, ”family fun days”, har ”ladies night out” og ber stadig noen på middag.

 

Guds rike er nært

Uansett hvem vi er eller hva vi gjør, har vi et ønske om å være lys i et land hvor 99 % er muslimer. Hvor bønneropene runger fem ganger i døgnet. Hvor alle kvinnene går tildekket fra topp til tå. Og hvor vi må trå varsomt i forhold til hva vi sier og hva vi gjør.

Vi bor et sted hvor det ikke er religionsfrihet, og hvor kristne samlinger er de vi har hjemme i stuene våre. Guds rike kan i slike tilfeller av og til virke så lite, her vi er så få som tror på Jesus som Gud og frelser. Likevel er det nok få steder Guds rike føles så nært, for vi er avhengige av Han for å leve her og for å virke.

 

Går på løftene

Samtidig gir Bibelen oss så mange gode løfter å gå på. I Efeserne 3,20 minner apostelen Paulus oss om at Gud er i stand til å gjøre langt mer enn vi kan forstå eller våge å be om. Han kan endre de hardeste hjerter.

I Salme 32,8 står det at: ” Herren alltid skal lede deg og mette deg i det tørre land. Han skal gi deg nye krefter, så du blir lik en vannrik hage.”

Tenk for noen løfter å ta med seg her i dette tørre området hvor det ikke er grønt gress eller grønne trær, og det ikke har regnet på flere måneder.

 

Vi tror at Gud er den som planter små trosfrø som spirer og gror. Vi ber om at våre liv - på skolen, på sykehuset eller i hjemmet, plantet der bare Gud kan gi vekst - blir vakkert og lagt merke til. Et vakkert underverk i ødemarken!

Utsending i Østlige Afrika