Volleyballtrening på landsbygda i Kenya.

Tent for å tjene vår neste

Fem måneder i Øst-Afrika ligger nå bak oss, fem måneder med opplevelser vi aldri kommer til å glemme og relasjoner vi aldri kommer til å miste.

TeFT Utland: Øst-Afrika har gitt oss så mye mer enn det vi noen gang kunnet håpet på. Vi har blitt kjent med kultur og språk, vi har fått ta dype dykk i alt av NLMs arbeid på alle felt, vi har fått bygge relasjoner med både lokale og utsendinger, og sist men absolutt ikke minst så har vi fått se hvordan Gud bruker helt vanlige mennesker til å vise sin enorme kjærlighet.

 

Sterke møter

Som sagt sitter vi igjen med opplevelser og erfaringer vi ikke ville vært foruten. Jeg kunne trukket frem masse morsomme historier om alt fra det å få lov til å fly med MAF i Uganda, sove ute i telt og hengekøye midt i Serengetis navle, utallige timer på gudstjenester og masse bilproblemer.

Selv om alt av små og store opplevelser har vært med på å forme hele oppholdet vårt i helhet, tror jeg at det viktigste har vært alle relasjonene vi har fått skape. Vi har møtt så vilt mange nydelige mennesker som har delt så mye av seg selv og sin historie, både misjonærer og lokale afrikanere.

 

Immanuels hjerte

Det er mange jeg kunnet trukket frem for det er så mange som har gjort så store inntrykk, men en av dem som har vist oss mye av hva det vil si å tjene vår neste, er Immanuel. Immanuel gav oss mye den lille helga vi fikk tilbringe sammen med ham i Kinango, en liten kenyansk landsby et par timer på humpete veier fra Mombasa.

Denne mannen møtte oss med en enormt stor glede og et hjerte fylt av Jesu kjærlighet på et sted hvor mange av landsbybeboerne ikke deler samme engasjement for evangeliet som det han selv gjør. Med ulike fremgangsmåter og på ulike arenaer prøver han å vise dem rundt seg at alle er så høyt elsket at Jesus gikk i døden for dem.

Immanuel har startet opp noe som ligner veldig på den velkjente allidretten, for hver uke samles det en masse ungdommer og unge voksne til volleyball- og fotballtrening midt i den lille landsbyen. Her fikk vi være med og spille tre sett samt holde to vitnesbyrd til oppbyggelse.

Det var veldig stort å få være med på dette, for en så hvilken iver Immanuel hadde for at hver enkelt skulle ta imot Guds ord. For en mann som har mistet kona, ikke har en fast inntekt og som sliter med å få endene til å møtes, er det svært inspirerende å se hvordan han legger livet sitt ned fremfor Gud og ønsker å tjene menneskene rundt seg.

Volleyballkamp på landsbygda i Kenya.
privat

Det handler om enkeltindivider

Immanuel og så mange andre har vist oss at misjon ikke nødvendigvis handler om å drive evangelisering for både små og store folkegrupper. Misjon handler nemlig om enkeltindivider og deres fremtid. Det handler i stor grad å leve liv som peker på Jesus og det livet han levde for oss, og det handler om å møte andre med den kjærligheten Jesus har møtt oss med.

Det er vanskelig å helt sette ord på de fem siste månedene, for det er så mye som skal fordøyes og så mye som har blitt opplevd, men samtidig er det så enkelt, for alle opplevelsene og møtene vi har hatt kan oppsummeres med at vi er kalt til å tjene vår neste.

 

Skrevet av Ingvild Neema Jåtun

Utsending i Østlige Afrika