Klasserom

Ny hverdag og skole i Øst-Etiopia

Selv om vi kun har flyttet fra en del av Etiopia til en annen, føles det som et helt annet land. Heldigvis trives vi godt med vår lille, norske skole i det svært unorske landskapet.

Høsten 2018 flyttet Den desentraliserte norske skolen (DDNS) i Etiopia fra Hawassa til Øst-Etiopia. Nå i vår flyttet vi etter, siden jeg skal jobbe som lærer her. Selv om vi ikke har krysset noen landegrense, kjennes det som om vi har flyttet til et helt annet land. Her må vi lære både nytt språk og ny kultur.

Det er fasinerende hvor ulikt det kan være i ett og samme land. Her er det varmt, tørt og brunt og veldig lite skygge for solen. Når vi går på markedet får vi gå i fred, og moskeene lager ekko i nabolaget 5 ganger i døgnet.

Vi damene må dekke håret og gå i lange skjørt eller kjoler, mennene må helst gå i lange bukser, og ikke shorts. Vannet må vi bestille fra store tankbiler som henter fra dammer rundt byen og vi må selv huske å sette på vannpumpen slik at vi kan få vann inn i huset.

Vi har knapt vært her en måned, og det tar litt tid å venne seg til alt og å føle oss som hjemme, men vi kjenner at nå har hverdagen begynt også her. Heldigvis trives vi i byen og synes det er et fryktelig spennende arbeid vi får lov å være en del av.

Moské
Privat

Lite, men godt fellesskap

DDNS har dette skoleåret hatt 2 elever og 1 lærer, og har et fint rom inne på tomten til en av familiene. Vi er et lite fellesskap, men trives heldigvis godt i lag, og har også felleskap med andre utlendinger og lokale barn på fritiden.

På timeplanen har vi alle de vanlige fagene som i Norge, men i en litt annen setting. Det er for eksempel ikke så lett å se etter norske fugler i Etiopia, eller gå på tur i skog og mark og lære om markblomstene.

Noen gymsal har vi heller ikke, så kroppsøving må vi ha først på morgenen i bakgården før solen gjør at det blir altfor varmt. I tillegg har vi en time i uka der vi kan lære lokalspråket.

Støvete gate
Privat

Vær gjerne med oss i bønn, både for oss og for DDNS. Be for alle oss som bor og jobber her, og be for at barna våre skal trives og ha det bra. Be også for folket vi bor iblant og at vi kan få være lys og salt blant dem i hverdagen.

Utsending i Østlige Afrika