Hus og bil

En oase i ørkenen

Det er tøft å vokse opp som kristen i Nord-Afrika. Men i «Ahmeds» store hus kan de troende samles til både barneleirer og andre fellesskap i fred og ro. Det er unikt!

Jeg elsket å være på leir som barn. Favorittprogrampost var for meg misjonssamlingene, hvor jeg hørte om andre land og kulturer. Vi hørte om hva misjonsarbeidere jobbet med, og om møter med mennesker i deres hverdag.

På leir opplevde jeg også fellesskap med andre kristne på min alder gjennom bibeltimer, kveldsstunder, lek og moro, og etter hvert fikk jeg også viktig ledertrening av voksne som så meg.

Dette betydde mye for meg og min tro i oppveksten.

  

En drøm blir virkelighet

Her i Nord-Afrika hadde vi vår årlige konferanse for 2024 på et sted som er unikt i vår kontekst. Et stort hus med mange rom, plassert på et privat og innmuret område. Med trær, blomster, en trampoline og et svømmebasseng under konstruksjon var det et perfekt sted å kunne arrangere samlinger uten nysgjerrige blikk.

Huset hadde stor matsal, et møterom og et lekerom med bortennisbord og mye annen moro i kjelleren. Barna på konferansen hadde det helt supert, og vi voksne også.

Eieren av stedet, «Ahmed», var varm og gjestfri. Han endret tro som ung voksen. Han fortalte oss om hvordan drømmen om dette stedet vi nå hadde vår konferanse på, hadde vokst fram i ham.

Det hadde ikke vært rett fram, men i dag er det et fysisk sted hvor troende kan komme og ha ulike arrangementer og fellesskap.

  

Et trygt sted i en krevende hverdag

I 2023 ble det arrangert barneleir på dette stedet. Det var første gang i livet «Ahmed» hadde sett så mange kristne barn samlet på ett sted. Hele 30 deltakere!

Det setter ting i perspektiv for oss som vasser i barne- og ungdomsarbeid i menigheter, bedehus, foreninger og leirer i Norge.

Det er tøft å vokse opp som kristen i dette landet. Vi hører historier om kristne foreldre som velger å skjule for omgivelsene og skolen at barna er kristne, fordi de ikke vil at barna skal bli mobbet.

En kristen jente hadde fortvilet kommet hjem fra skolen og fortalt til mammaen sin at favorittlæreren hennes hadde fortalt foran hele klassen at kristne er skitne mennesker.

  

Ber om flere som «Ahmed»

Det inspirerer og begeistrer å se at «Ahmeds» drøm har blitt realisert. Vi ber om mer av dette i den nord-afrikanske menighet. Folk som våger å drømme med Gud og handle på det.

Vi håper at prosjekter som Use Your Talents kan være med på å oppmuntre lokale troende til å bruke de talenter og ressurser de har for å bygge og styrke den lokale menigheten i et land med mange begrensninger, frykt og mistillit.

Vi ønsker at flere kristne barn i dette landet kan få oppleve felleskap med andre troende barn og ungdommer på leir, slik som mange av oss i norsk kontekst har opplevd.

  

En bønn:

Takk, Jesus, for tanker og drømmer du har gitt til mennesker i Nord-Afrika. Gi styrke, mot, ressurser og initiativ, så de kan sette det ut i livet. Ingenting er umulig for deg!

Vi ber om at du skal bygge din menighet i Nord-Afrika. Vi ber om sunne, sterke relasjoner som vandrer i ydmykhet og som ønsker å ære deg.

Takk for hvert enkelt barn som følger deg i denne regionen. Beskytt deres hjerter, styrk dem i troen, gi dem fellesskap og venner som også tror på deg, så de kan vokse opp i tro og trygghet på at du er Herre og Frelser.

Velsigne «Ahmed» og hans store hus. Beskytt ham og hans familie, og gi ham velvilje blant naboer og lokale myndigheter og politi.

Vi ber om visdom i arbeidet med «Use Your Talents» i Nord-Afrika, og ber om at det kan være til velsignelse for menigheten og enkeltmennesker.

Utsending i Nord-Afrika