Utsikt over by

Bønnedag i «Keshi»

Da vi fortalte at vi ville be til Gud for byen, var det mange som satte pris på det. Selv om vi har ulik tro, tror både vi og dem på en gud som ønsker gode ting for stedet.

I begynnelsen av januar arrangerte jeg sammen med teamet mitt i den nordvestre delen av landet vi bor i, en bønnedag for de som bor her.

Vi hadde blitt inspirert av sangen «You’re the God of this City» – Du er denne byens Gud. Denne tittelen ble en fin samtalestarter da vi skulle gjøre kjent for naboer og venner at vi ønsket å sette til side en hel dag til å be for byen.

Vi fortalte dem at vi tror denne byen tilhører Gud, noe mange syntes var veldig fint. Det var lett for dem å være enig i dette utsagnet, siden de også deler troen på en gud. Selv om vi ikke tror på den samme Gud, så kunne det likevel bli en fellesnevner til samtale, at vi trodde på en Gud som ønsker dette stedet godt. 

  

Mye å be om

I møte med disse menneskene spurte vi også om det var noe vi kunne være med og be for i deres liv, og det kom flere ulike bønnebegjær. Personlige, for president og regjering, for fremtid og for håp. Her, som veldig mange steder, er mennesker i svært krevende situasjoner, med økte priser på alle fronter. Det skal lite til for å tippe lasset i en negativ retning. 

Vi inviterte de vi kjente fra nær og fjern som har et hjerte for byen, til å være med og be denne spesifikke dagen. Vi begynte med en samling i hjemmet, hvor vi hadde ulike bønnestasjoner. 

En stasjon for samfunnet, en annen for at mennesker skal bli kjent med Jesus, en tredje for bistandsarbeidet som gjøres, at det skal få bære god frukt. Og vi ba for de personlige bønnemnene vi hadde mottatt fra naboer og venner.

 

En bønn om fulle kirker

Etter dette dro vi opp til en gammel basilika som ligger i området. Det er bare ruiner igjen av det som en gang pleide å være en overfylt kirke. Det fortelles at i den relativt tidlige kirkens tid, var basilikaen så fylt med mennesker at man planla å bygge en til.

På dette stedet ba vi om at dette igjen skulle få bli en virkelighet i denne regionen. Så langt vi vet, er det ingen andre troende i denne byen, foruten oss som er internasjonale. En overfylt kirke på et sted som ikke tillater kirkesamlinger kan virke virkelighetsfjernt, men bare Gud vet hvor mange mennesker med en lengsel etter å tro som finnes, også i denne byen. 

Som en avslutning på dagen ønsket vi å gjøre en konkret handling av godhet. Vi valgte et område med mye søppel og begynte å rydde det opp. Rundt oss ble vi møtt med smil fra de som bodde i området rundt, og det gjorde også oss glade. 

Vi tror på en Gud som elsker alle mennesker, og som ønsker å være nær dem. Vær med og be for byen og menneskene som bor her, takk for det som en gang var, og vær gjerne med og be for en oppblomstring av troende på ny.

 

Skrevet av "Hilde", utsending i Nord-Afrika

Utsending i Nord-Afrika