Marked i Nord-Afrika

Fortsatt mer å gjøre

Håret er grått etter et langt liv i tjeneste – men oppdraget er fortsatt ikke fullført. Vi kan ikke lene oss tilbake og si oss ferdig!

Josva var nå gammel og langt oppe i årene. Herren sa til ham: «Du er nå gammel og langt oppe i årene, men ennå er det mye land som det gjenstår å innta.»

(Josva 13,1)

Det er ikke vanskelig, i et missiologisk perspektiv, å trekke linjene fra dette verset til tiden vi nå lever i. Det Gud peker på for Josva, og for oss, er at vi står overfor et oppdrag som ikke er fullført.

Kirken er 2000 år gammel, Misjonssambandet er 130 år gammelt, og det er fortsatt mye land å erobre for Guds rike.

 

Gamle tjenere med land å innta

Ja, jeg må inkludere meg selv i denne seniorgruppen – som en 68 år gammel mann, med en vakker, tre år yngre kone ved min side.

Helt siden 1979 har vi arbeidet i Brasil, Senegal, USA, Mosambik, Italia, Norge og Etiopia med et særlig fokus på de minst nådde, de som aldri har hørt evangeliet forkynt. Noen perioder av livet vårt ble brukt til nybrottsarbeid, og flere år var viet til å rekruttere og lære opp andre kristne arbeidere som skulle ut og bryte nytt land.

Det ville ikke vært rart om vi tenkte at «vi har allerede gjort nok, la oss pensjonere oss!»

 

Hvordan kan vi slappe av?

Men slik Gud viste Josva hvor mye land som gjensto å erobre, må vi også «løfte blikket og se på markene! De står alt hvite mot høst.» (Joh 4,35)

Når vi ser de mange millioner av mennesker i Nord-Afrika, med over 100 unådde folkegrupper og mange som lider, og vi hører den sjokkerende statistikken, at bare 0,03 % av de to hundre millionene nord-afrikanere er troende – hvordan kan vi folde hendene, lene oss tilbake i en solstol på stranda og spise Grandiosa resten av livet?

Nord-Afrika, her kommer vi, med grått hår og en skatt i leirkrukker, som vi lengter etter å gi videre.

Utsending i Nord-Afrika