en mann bakfra som jobber foran pc-en.

Ofret alt for å følge Kristus

For mange koster det både jobb, familie og venner å velge troen på Jesus.

En kveld i september fikk jeg en telefon fra ei kristen søster som bor i hovedstaden og er en «offentlig» kristen. Hun er med i ledelsen av en organisasjon som hjelper sårbare kvinner, blant annet de som har mistet familie og nettverk på grunn av sin tro. I landet vi bor i innebærer et slikt tap av familie og nettverk at en også sannsynligvis mister jobben og blir fullstendig utfryst av samfunnet.

  

Rasende foreldre 

Denne kvelden var det ikke en kvinne som trengte hjelp, men en mann – eller gutt – på 25 år. Han bodde i en mindre by et par timers kjøring fra hovedstaden. Gutten var nyutdannet med en  mastergrad i økonomi og hadde begynt å søke på jobb i bank. Faren hans er en velrespektert og høyt aktet figur i hjembyen, og dette har mye å si for at gutten kan få jobb.

Noen dager tidligere ringte telefonen til guttens far. Stemmen i telefonen kunne meddele at gutten hans var en kristen og at han hadde vært det i noen år. Faren ble rasende. Moren enda mer, og gutten ble kastet ut fra hjemmet på timen da han vedkjente seg troen og ikke ville gå tilbake til islam. Ut døra fløy også alle muligheter til å få seg en jobb.

 

Mye å lære av de radikale kristne

Da telefonen min ringte hadde vår søster fått gutten til hovedstaden og plassert ham i et midlertidig hjem hos noen venner – som for øvrig er muslimer (alt er ikke svart-hvitt). Hun lurte på om jeg tilfeldigvis ansatte noen for tiden og om jeg kunne hatt bruk for en økonom. For å gjøre en lengre historie noe kortere, arbeider jeg nå sammen med en nyutdannet økonom som jeg har mye glede av – både i det konkrete arbeidet, men også åndelig. Vi har fascinerende mye å lære av disse unge, radikale kristne som har ofret alt og fulgt Kristus.

PS! I skrivende stund er gutten forsonet med sine foreldre, og de har akseptert at han nå er en kristen. Guttens drøm er at hans foreldre virkelig skal få se hvem Jesus er. Er du med og ber om dette?

 

Artikkelen er hentet fra NLMs prosjektkatalog 2020. 

Utsending i Nord-Afrika