Mennesker gå i arabisk søylegang

Misjonssykehuset: En kristen oase i ørkenen

Det er nå over to år siden vi flyttet til denne delen av verden. Jeg hadde fått meg jobb på et mor/barn-sykehus på den arabiske halvøy. Etter over fem år i Østlige Afrika var vi som familie spente (og litt nervøse) på hvordan Gud ville bruke oss her.

Hentet fra Prosjektkatalogen 2024.

Omveltning

Islam har sitt utspring på den arabiske halvøy. I over 1400 år har denne religionen stått veldig sterkt her. Familier og klaner kan ofte spore familierøttene sine tilbake til Muhammed og hans etterfølgere, noe de er stolte over.

Frem til for seksti år siden levde befolkningen her i landet veldig tradisjonelle liv. Det var vanskelige kår. Så ble olje oppdaget på 60-tallet, og dette førte til en voldsom omveltning. Strøm, vann og infrastruktur ble plutselig tilgjengelig for alle. Dette ble sett på som en velsignelse fra Allah, og religionen fortsetter derfor å være tett linket sammen med den nasjonale identiteten.

Midt i alt dette ligger et misjonssykehus. Dette ble startet før oljen ble oppdaget, på invitasjon fra sheikene i området. Nå, mer enn seksti år senere, eksisterer sykehuset fremdeles.

Over 4000 barn ble født her i fjor. Selv om det er utfordringer her, så har Gud holdt sin hånd over sykehuset gjennom alle disse årene.

 

Bibelvers på veggene

Vi hadde ikke hørt hele historien til sykehuset før vi flyttet hit, og trodde definitivt ikke at et sykehus kunne ha en tydelig kristen profil i et samfunn som dette. Men der tok vi feil.

Som lege får jeg hver dag gå inn i et sykehus hvor vi har bibelvers på veggene. Grønne bibler fins nesten overalt, og hvem som helst kan ta med seg en kopi hjem. Pasienter som kommer inn, vet at vi er et kristent sykehus, og det er derfor ikke vanskelig for meg å få lov til å be for dem jeg behandler.

Jeg er kanskje en av få kristne de vil møte på sin vandring gjennom livet. Jeg ber ofte om at Gud må bruke meg til å peke på sin sønn Jesus.

Men vi trenger flere til å være lys og salt her på sykehuset, så be gjerne om at Gud må kalle og utruste flere til tjeneste.

 

Skrevet av Zarah, utsending i Midtøsten

Utsending i Midtøsten