Gulmalt murvegg med port i arabisk stil

Veiene åpnes

Vi er på plass i Midtøsten. Det har gått både fort og enkelt. Nå ber vi om Guds ledelse for veien videre.

I går var vi på besøk hos kollegaene våre. De bor i en by om lag en og en halv time herfra. Vi fikk sitte og snakke sammen om alt vi har opplevd på de to månedene vi har vært i regionen. Det ble tydelig at vi har mye å takke for!

  

Brikkene faller på plass

Den lille familien har kommet seg godt på plass i et hus de trives i. Gutten i huset har begynt i barnehage og trives godt med den. Han virker tilfreds og glad, og er full av energi, slik en skal være.

Det var ikke selvsagt at han fikk plass, andre fikk avslag. Vi ser det som en del av helheten. Mor og far har fått på plass det meste av papirer, og de er klare til å begynne på hverdagene sine. Det har gått veldig fort.

Vår familie har ventet på at papirene skal komme i orden, så vi kan reise inn i landet vi skal tjene. De kom på plass nå, og på fredag reiser vi inn. Alt har gått relativt raskt på tross av ulike utfordringer.

Selv om vi var frustrerte mens det sto på, kan vi ikke annet enn se at det har gått veldig fort og relativt smertefritt.

På fredag pakker vi inn i en leiebil og flytter over grensen. Vi tar alt vi eier og har inn i bilen, ikke bare vårt, men også lærerens. Vi er så heldige at vi har en lærer med på opplegget, han skal arbeide inn mot skolene i landet for å se om vi kan få inn andre i stillinger der. Det er mange muligheter.

 

Teltmakermisjon

Målet med etableringen nå er å få på plass et nettverk og kjennskap til landet, slik at vi kan få en oversikt over behovene her. Så vil vi sende dette hjem til aktuelle søkere, for at de skal søke på stillingene her i landet.

Lønnen vil de motta fra skolene de jobber på, og de vil være vanlige arbeidere på skoler og institusjoner der de får jobb. Vi vil sette dem inn i et nettverk her på bakken, slik at de blir del av et større team. Vi vil skaffe forbedere hjemme i Norge, og la dem få kjenne seg omsluttet av bønn. Vi vil også jobbe med å få på plass veiledere og mentorer som kan følge dem opp med jevne mellomrom.

På denne måten kan vi utvide grensene for Guds rikes vitner. Vi ber om at det blir et nett av lys som skinner i mørket, og til slutt vil det bli så mange, at mørket mellom dem blir oppslukt.

 

Be om Guds ledelse

Vær med og be om at vi nå må finne det riktige stedet å slå oss ned, den riktige boligen i det rette nabolaget. Det Gud ser er mest tjenlig for saken. Vær med og be om at Han må ta styringen, så ikke våre egne tanker og ideer skygger over Hans.

Vi tror at Han tar styringen hvis bare vi lar ham. Vi vil så gjerne.

Takk for at dere er med, så skal vi forsøke å holde dere oppdaterte.

 

Aron

Utsending i Midtøsten