Tilgivelsens kraft

Tilgivelsens kraft

I løpet av noen år i Indonesia har vi flere ganger opplevd at folk stjeler fra oss. Noen kjente vi godt, andre ikke. Noen ganger fant vi ut hvem som stjal, andre ganger ikke. I dag vil jeg dele fra en gang vi faktisk fant ut hvem det var.

 
Det er snakk om penger, en god del penger. Det er mange rundt oss som ikke har mer enn de trenger, så jeg skjønner godt at fristelsen for å ta litt fra oss som har i overflod oppstår. Men det er fortsatt ikke greit.  
Vi lever i en kultur hvor det å erkjenne feil/stjeling er nesten verre enn å faktisk gjennomføre stjelingen. Det å tape ansikt er noe av det verste du kan oppleve. Så det vi opplevde denne gangen, var vondt, men ble på mange måter snudd til noe godt.

Penger ble stjålet på jobb

Vi visste ikke hvem det var som hadde tatt pengene, men vi var ganske sikre på at det var noen av våre ansatte. Jeg husker jeg samlet alle våre ansatte og fortalte dem hva vi har oppdaget og at jeg ønsket å gi alle en mulighet til å erkjenne og levere tilbake det som var blitt tatt. Jeg sa også at hvis vedkommende erkjenner, kommer jeg til å tilgi det som har skjedd. Ordet tilgi, det finnes ikke på stammespråket som våre ansatte snakker, så det sier en del om denne kulturen.  

Erkjennelse og tilgivelse

Jeg kan fortelle deg, at stemningen på jobb de neste dagene ikke var den beste. Men etter 2 dager vibrerte telefonen min. Jeg så meldingen og tårene begynte å trille. Det var utrolig godt at vedkommende erkjente (noe som ikke skjer ofte på denne øya) men det var også veldig vond å finne ut hvem det var. Likevel har pratene som jeg fikk både med han og med noen av våre andre ansatte blitt noen av de sterkeste øyeblikkene jeg har hatt på jobb. Det er kraft i å tilgi, og jeg fikk lov å merke hva det betyr. Jeg fikk også se våre andre ansatte tilgi vedkommende, noe de først ikke var interessert i å gjøre. Jeg merket at Gud var med, at den hellige ånd ledet meg og gav meg et ydmykt hjerte. Selv om jeg skulle ønske dette aldri skjedde, så må jeg si at disse dagene, er noen av de dagene hvor jeg virkelig fikk vist hvem jeg tror på. I Kolosserne 3 står det “Liksom Kristus har tilgitt dere, skal også dere tilgi hverandre.”  

Utsending i Indonesia