De siste fem årene har over 700 familier fått lære om viktigheten av god ernæring, særlig for barn, og fått hjelp til å dyrke egne grønnsaker.
Jeg gleder meg til å lære nye ting. Da jeg fikk frø fra JAAM-prosjektet for å dyrke i hagen, så jeg muligheten til å begynne å dyrke grønnsaker. Hagen min er liten, men jeg får fortsatt mye grønnsaker, så jeg er veldig stolt, sier en deltaker i ernæringsprosjektet.
Over 700 familier har vært involvert i Misjonssambandets ernæringsprosjekt de siste fem årene. Det har vært et vellykket prosjekt hvor man i tillegg til å lære om ernæring og å oppdra barn har fått lære hvordan man kan lage en grønnsakhage og bruke organisk gjødsel. Mange har også skaffet seg en livsnødvendig ekstra inntekt ved å selge sine produkter på markedet.
– Det er flott å kunne dyrke grønnsaker hjemme, jeg kan dele med naboene og samtidig fortelle dem om fordelene ved å spise mer grønnsaker. Det hjelper også økonomisk å dyrke dine egne, forklarer en mor.
En annen kvinne påpeker at hun gjennom programmet innså farens rolle i familien, og at han også er viktig for barnas oppvekst.
− Nå tar han en mer aktiv rolle i familien, han har laget leker av rester av søppel, han passer barna når jeg er borte og forteller dem eventyr om kveldene, forteller hun smilende.
Det prosjektet først og fremst har fokusert på, er å hjelpe familier med underernærte barn til å forstå viktigheten av næringsrik mat. Barn kan ikke leve bare på ris og snacks, de trenger flere næringsrike måltider per dag. Denne kunnskapen har blitt spredt gjennom arbeidsbutikker for helsepersonell, treningsprogrammer for foreldre, en oppskriftsbok og gjør-det-selv-videoer utgitt gjennom sosiale medier.
Nå er prosjektet avsluttet, men vi er glade for å se at kommunene er villige til å følge opp programmene på forskjellige måter.