et område med palmer og hus

Gjestehus skaper relasjoner

– Hvorfor gjør dere dette for oss? Har dere noe synd dere må gjøre opp for? Damene, noen av våre ansatte, sitter på trappeavsatsen med et stort smil rundt munnen.

Fastetiden er akkurat over, vi har gitt dem en matkurv som gave, noe som var midt i blinken. De forteller oss at dette er første gang i livet de har fått en slik gave. – Vi har alltid drømt om det, men aldri fått en, sier de mens de graver rundt i kurven. Samtalen utvikler seg og spørsmålet nevnt i starten blir stilt. Plutselig sitter vi der og forteller om Jesus og hva han har gjort for oss. De lytter, stiller flere spørsmål, fortsatt forundret over at vi gjør noe godt uten en baktanke eller av tvang.

 

Starter overnattingssted

Stadig mer av NLMs arbeid beveger seg inn i mer sensitive områder. Dette tvinger oss til å finne nye måter å jobbe på. Vi er i startfasen av å drive et overnattingssted på øya. Hvorfor business, hvorfor overnattingssted tenker du kanskje? Hvorfor ikke, tenker vi. Som Jesu disipler ønsker vi å bringe Guds rike til mennesker rundt oss. Og skal vi gjøre det, må vi være i verden. Verden driver business, business skaper arbeidsplasser, som igjen skaper relasjoner. Relasjoner med ansatte, deres familier, naboer og så videre. Plutselig ender man opp nettopp med å sitte på en trappeavsats og snakke om Jesus.

 Artikkelen er hentet fra NLMs prosjektkatalog 2020. 

 

 

Utsending i Indonesia