soloppgang over åker

Arbeid og hvile

Det er så mye bra vi kan gjøre i tjenesten, og mye som er så viktig! Men det er ikke alt Gud ber oss om å gjøre. Og av og til minner Gud oss om å lytte til hans Ord og å hvile ved hans føtter.

Over en lengre periode nå har Gud talt til meg om mine prioriteringer og viktigheten av å hvile.

 

Martha og Maria

Igjen og igjen, kommer jeg tilbake til historien om Martha og Maria som står i Lukas 10. Martha var travel opptatt med alt som skulle stelles i stand, mens Maria satte seg ved Jesu føtter og lyttet til hans ord. Det har blitt tydelig for meg at jeg er en Martha. Jeg føler at Gud kaller meg til å sette meg ned ved hans føtter for å lytte til hans ord, akkurat slik som Maria gjorde.

 

Vanskelig å prioritere vekk

På øya der vi er utsendinger, har vi lenge vært de eneste norske fra NLM. Det har i perioder vært tunge tak og mye å gjøre. Det har vært veldig vanskelig å prioritere noe vekk, for man skulle jo egentlig ha gjort enda mer enn det man allerede gjør. Alt er jo så viktig!

For en stund siden snakket jeg med en utsending som har tjent her i mange år. Han ble på et tidspunkt utbrent i tjenesten og brukte lang tid på å komme seg til hektene igjen. Han sa til meg: “There are so many GOOD things to do, but not all of them are GOD things to do”.

Det er helt sikkert mye som er bra å gjøre, men det er ikke alt Gud ber oss om å gjøre!

 

Hvile og lytte

Jeg har lenge gjort meg strev og uro med mange ting, akkurat som Martha. Nå kjenner jeg på en lengsel etter å bare sette meg ned ved Jesu føtter for å hvile og lytte. Det skal ikke bli lett å faktisk gjøre det i praksis, men jeg tror at det er det mest effektive jeg kan gjøre i tjenesten akkurat nå.

Jesus sier i Matteus 11,28 “Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile”.

 

Utsending i Indonesia