Programlederne av eSport-eventen på Youtube

eSport-turnering i kirka

Mange av ungdommene som kommer i kirka vår vet egentlig ikke så mye om Jesus. Men de vet at det er trivelig å være der!

Vet du hva eSport er for noe? Det kan enkelt forklares som en spillturnering over internett. 

Vi kjenner godt til fotballturneringer. Da spiller lag mot hverandre, og et lag står igjen som vinneren. På samme måte har eSport-turneringens deltakere dannet lag, og de spiller et spill mot andre lag. Et lag står igjen som vinneren av det hele. 

   

"Kirka er et bra sted"

Søndag 12. mars arrangerte Compass en eSport-event mellom kirkene i WJELC (kirkesamfunnet Misjonssambandet samarbeider med). Compass er det samlede ungdomsarbeidet for alle kirkene i WJELC.

Og dere skal tro vi hadde en ungdomsflokk av nabobarn i Aotani kirke som gledet seg noe veldig til denne dagen.

Flere av disse ungdommene vet egentlig lite om Jesus. De kommer igjen og igjen til kirka, fordi de rett og slett synes det er så mye gøy som skjer der. De sier til oss at de liker kirka, at de synes kirka er et bra sted.

Vi fant oss en TV og fikk samlet oss rundt et bord der i kirka, alle hadde spillkonsollene klare – snart skulle eSport-eventen begynne. Alle lag skulle kjempe mot hverandre i Nintendo-spillet Super Smash Bros.

Aotani kirke hadde meldt seg på med to lag og en solospiller. Og plutselig var det hele i gang med live YouTube-sending og alt. 

    

Nervepirrende

Stemningen og spenningen er stor. Vil noen av lagene fra Aotani kirke klare å vinne? Ungdommene følger nøye på de andre lagene som møtes til kamp, og de kjenner på at det virkelig er noen sterke motstandere de vil møte fra de andre kirkene.

Strategier diskuteres, det øvespilles mens de venter på sin tur. Engasjementet er på topp.

Og så blir det plutselig et av Aotani kirke sine lag sin tur – men de taper. Nå avhenger alt av Aotani kirkes andre lag. Men også det laget ender med å tape.

 

Motivert til neste gang

Tenåringene som er kommet til kirka tenker at neste gang det er eSport i kirka, må de bare få med seg enda flere venner, slik at Aotani kirke kan ha enda flere lag med i turneringen. De gleder seg! Og vi gleder oss med dem!

 

Kjekke møter hver helg

Søndagen etter er det ungdomsgudstjeneste i Aotani kirke tidlig på ettermiddagen. Da kan tenåringene på nytt samles. De som ikke har rukket å spise lunsj før de kommer, kan få lov til å spise lunsj der sammen med oss på ungdomsgudstjenesten.

Vi skal også gjøre flere gøye leker og konkurranser når vi er samlet. Og helt til slutt skal vi synge kristne sanger sammen, be sammen og få høre en andakt om Jesus. Vi gleder oss til å samles på nytt neste helg.

Tone Tråsdahl

Tone Tråsdahl

Utsending