Måltidsfellesskap ved langbord

Konferanse og mye kake

På årets misjonærkonferanse i Sør-Amerika ble blant annet en utsending takket av etter 13 års tjeneste. Men det ble også tid til bursdagsfeiringer.

Etter 6 måneder som misjonærer i Bolivia var det tid for vår første misjonærkonferanse her i Sør-Amerika. Konferansen ble holdt i Peru 6.-8. april 2022.

Vi var 3 misjonærer fra Bolivia og 8 misjonærer fra Peru til stede, 5 av dem utsendt fra Luthersk Mission i Danmark. I tillegg hadde vi besøk av Elin Vannes, regionleder for Sør-Amerika fra Misjonssambandet og generalsekretær Søren Sørensen og hans kone fra LM (Luthersk Mission) i Danmark.

Vi i Bolivia kom til Arequipa noen dager tidligere for å få muligheten til å reise ned til Miramar, et feriested ved havet. Men rett før vi dro, fikk vi beskjed om at det var streik og blokade av arbeidere innenfor tungtransporten, på grunn av økning av drivstoffpriser, så da ble det noen rolige dager i Arequipa i stedet.

 

Blant høye fjell

Arequipa er en by omringet av tre høye fjell mot nord, og mot sør er det tre timer til kysten. Det mest kjente fjellet er et vulkanfjell som heter Misti, det er på 5822 moh. Vi så de fantastiske toppene med snø fra takverandaen til Misjonssambandets hus i Arequipa, en flott utsikt!

I tillegg fikk vi sett sentrum i byen, Plaza de Armas, som lå foran den flotte katedralen med to tårn. Der fikk vi smake queso-helado, en hjemmelaget vaniljeis med litt kanelstrø, og den falt i smak for både stor og liten.

Hele misjonærflokken samlet
Tone Marie Ueland

Takk for innsatsen

På konferansen hadde vi bibeltimer med Søren Sørensen, som gikk gjennom Jonas bok. Vi fikk høre årsrapportene fra arbeidet i Peru og Bolivia og snakket om veien videre.

Det er mange misjonærer i Peru som avslutter sin tjeneste i løpet av året, og det trengs derfor flere misjonærer, gjerne med teologisk utdannelse og eventuelt pastoral erfaring.

Alice Krogsæter-Aragon takkes av
Tone Marie Ueland

 

Alice ble takket av etter 13 år i Peru, hun og familien har bodd i Tacna de siste årene og har drevet med nybrottsarbeid og bidratt mye i kirkene der. Konstituert stedlig representant, Svein Lindtjørn, takket henne for hennes pågangsmot, ærlighet og glede i arbeidet, og ønsket henne og familien lykke til med overgangen som det blir når de skal flytte til Norge.

Alice Krogsæter-Aragon, Svein Harald Lindtjørn og Marianne Lindtjørn
Tone Marie Ueland

 

Sosialt og åndelig fellesskap

Det som vi nok vil sitte igjen med etter konferansen er gjestfriheten og det gode fellesskapet blant misjonærene med andakter og bønn – og ikke minst alle kakene vi fikk servert. Det var nemlig ikke mindre enn tre misjonærer som hadde bursdag i løpet av uka, både danskene Frederik Berggren Smidt og Roar Steffensen og norske Kristoffer Ueland.

 

Tone Marie Ueland

Utsending