Barn samlet til lyttestund

Lyttestund med barna

Noen av barna kommer løpende inn og setter seg på mattene. Andre står i porten og roper for å invitere flere med inn. Radioen er klar, og en av ungdommene finner djembe-tromme og leder an i sang.

I desember 2021 startet vi en ny aktivitet i kirka i Abidjan – "temps d'écoute avec les enfants", lyttestund for barna, hver onsdag klokka 14:30. Vi begynner med sang og bønn. Så lytter vi til en kristen radioserie fra Trans World Radio (TWR). I dette radioprogrammet følger vi livet til noen barn, og får høre hvordan de lærer å kjenne Jesus og Bibelen. Vi snakker sammen om det vi har hørt. Og vi memorerer bibelvers og ber sammen til slutt.

TWR

Trans World Radio er en internasjonal kristen organisasjon og mediedistributør.
Programmene de har utviklet finnes i 190 land og på mer enn 275 språk og dialekter.
Her i Vest-Afrika har NLM samarbeidet med TWR om innspilling av undervisning og bibeltekst på mahou.

Mariam (10 år) og Elysée (5 år) er noen av de barna som deltar på lyttestunden fast, som nå begynner å bli drevne på å kunne noen Bibelvers utenat!

- Jeg synes det er gøy å være med på lyttestund. Jeg liker når vi synger, ber sammen, og når vi hører på Guds Ord for det gir oss rettledning. Vi må alltid vandre sammen med Gud for Han er vår Herre, sier Mariam fornøyd.

- Det er godt å være på lyttestund. Jeg liker å høre på episodene. Jeg lærer å lovprise og be til Gud, og jeg lærer om Bibelen, forteller Elysée.

Jeg blir alltid imponert over barna når jeg hører deres refleksjoner og når jeg ser hvor flinke de er til å lytte og følge med på episodene. For meg er lyttestunden ett av høydepunktene i uken, midt i språkopplæringen i første året som utsending. Det gir meg så mye glede og læring når det gjelder språket, kulturen og miljøet der kirken ligger. Jeg er takknemlig for at jeg får lære å kjenne barna bedre, og at jeg får være med på dette arbeidet.

Stefanie Grace Fernandez Salmelid

Stefanie Grace Fernandez Salmelid

Utsending