Fire barn og voksne i en sofa

Vil bli bedre kjent med Bibelen

For litt over ett år siden startet vi med bibelstudium i høyden i Potosi, Bolivia. Byen Potosi ligger på cirka 4000 moh.

Det begynte med at vi sammen i menigheten ønsket å lese og bli bedre kjent med Guds ord. Vi ønsket å bli bedre kjent i det gamle testamentet og fant ut at Samuelsbøkene kanskje var et fint sted å starte.

 

Mange ungdommer

Da vi begynte i 1. Samuelsbok var vi kanskje syv personer. Nå har vi kommet til 2. Samuelsbok, og på siste samling var vi over 30 personer. Det kommer spesielt mange ungdommer, og de kommer for å høre fra Bibelen. I Samuelsbøkene møter vi selvsagt profeten Samuel, men også Israels to første konger, Saul og David. Vi leser om svik og oppreisning, hat og kjærlighet, krig og fred, synd og tilgivelse.

Vi samles til bibelstudium hver torsdag hjemme hos en av familiene i menigheten. Der leser vi et kapittel sammen før vi går gjennom vers for vers. Etterpå er det rom for spørsmål, og vi samtaler om det vi har hørt. Vi avslutter med en liten matbit.

Her på 4000 m.o.h. er vi høyt oppe. Lufta er tynnere, men folket tørster etter å bli bedre kjent i Bibelen. Sitter du og tørster? Kanskje kan Samuelsbøkene være med på å slukke din tørst også? Vårt bibelstudium i høyden har i hvert fall vært en god kilde mot tørsten.

Artikkelen er hentet fra NLMs prosjektkatalog 2020. 

Preben Solvang

Preben Solvang

Forkynner