Fra samling i Pokot

Hjelpen til Pokot vil gjøre en forandring!

Det gjorde sterkt inntrykk å besøke ett av områdene som har blitt rammet av flom og jordskred i Pokot i Kenya.

Jeg fikk være med Generalsekretær i North West Diocese Paul Loyomo til Lelan i Pokot denne uken.

58 omkomne

Det har nå sluttet å regne de siste dagene og det var mulig å komme frem til fjellområdet som ligger på ca 3000 meters høyde. Det er ett området der man har hugget ned skogen for å dyrke poteter og få gras til buskapen, og folket lever i de bratte fjellskråningene. 

Det er sagt at det er 58 personer som har omkommet i denne tragedien som var for noen uker siden, og det er fortsatt personer som ikke er funnet. Det er mange små jordskred som hadde gått i det området vi var i, og hyttene var blir skylt nedover fjellsidene i løpet av natten. Vi besøkte ett sted der 7 barn var omkommet mens de lå og sov i hytta, jordraset skylte hytta nedover fjellsiden og den ble begravd. Like bortenfor var det gått ett annet skred der alle de 5 familiemedlemmene ble tatt av skredet, men ingen av dem er funnet ennå.

Folk er urolig for hva som skjer videre, og de tør ikke bo i hyttene sine. De bor på skoler i området, eller hos familie og venner som bor på tryggere steder. Folk må flytte og finne nye områder å bo på.

Vellykket innsamling

Vi vil takke for responsen fra NLMs givere når vi startet innsamlingen til Pokot. Vi har nådd målet om 100 000 Norske kroner og de har blitt overført til kirken for å kjøpe inn nødhjelp. Kirken vil hjelpe de rammede i tre områder med klær, tepper og mat fremover nå. De samarbeider med myndighetene og Røde Kors for at hjelpen skal komme frem til de som trenger det mest. Det er mange tusen som er rammet av dette, og mange lever i usikkerhet om hva fremtiden vil bringe siden de ikke kan flytte hjem igjen.

 Det blir ikke det samme å feire jul med familien min etter møte med de rammede. Livet er uforutsigbart og jeg ser hvor velsignet jeg er som har både hus, klær og mat nok.

Takk for gaven og vær med å husk på de rammede i bønn!

 

- Morten Egeland -

Oddgeir Teigen

Misjonær