Teamet samlet

En stille vekkelse

– Samarbeidet med Misjonssambandet har gitt oss nye muligheter til å nå ut med evangeliet her på øya vår. Vi takker Gud for hans trofasthet og uendelige velsignelser over oss, sier «Silas», en velkjent leder blant Jesu etterfølgere på "Chiliøya".

Hentet fra Prosjektkatalogen 2024.

Misjonssambandet har vært til stede på «Chiliøya» i ti år med jevnlig tilstedeværelse av utsendinger, først sekundert til andre organisasjoner på øya, før vi etablerte oss med Misjonssambandets egen organisasjon i Indonesia.

Gjennom disse årene har vi jevnlig fått rapporter om at mennesker har tatt imot Jesus på øya, men det har stort sett vært gjennom andre utsendinger og lokale medarbeidere. Denne våren startet imidlertid Misjonssambandet sitt eget evangeliseringsteam på øya, og resultatene har ikke latt vente på seg.

  

Nytt evangeliseringsteam

Det hele begynte i 2021 med at en av våre utsendinger fikk tett kontakt med brennende kristne på øya, som hadde tilknytning til et av øyas to teologiske seminarer. Vår utsending ble svært inspirert av disse, og de etablerte en delegruppe der de fikk gå enda dypere inn i Guds Ord sammen.

Etter hvert spirte tanken frem om å starte et eget evangeliseringsteam. Som sagt, så gjort, og for noen måneder siden hadde teamet sine første offisielle samlinger.

Leder for teamet er «Andy», en flott familiemann i begynnelsen av trettiårene. Han har flyttet til øya fra en annen øy i Indonesia, nemlig Nias, der majoriteten av befolkningen er kristne. «Andy» er gift og har ett barn, og sammen tjener familien Gud på «Chilliøya». «Andy» ble nettopp ferdig med bachelorgraden sin i teologi og brenner for at flere skal få høre de gode nyhetene om Jesus.

  

Utforsker

Alle i teamet har gått gjennom Al-Massira kurset, og dette har gitt en ekstra dimensjon til arbeidet. Her lærer vi hvordan vi kan bygge gode og varige relasjoner med våre venner som enda ikke har fått høre evangeliet. Vi bygger tro gjennom fortellinger fra Bibelen fra skapelsen til Kristus, og sammen utforsker vi hva Gud har gjort for alle mennesker.

Både utsendingene og de lokalt ansatte har også tatt dette kurset. Dette gir oss også tilgang til et større nettverk der mennesker jobber for det samme målet som oss, og vi finner dette svært inspirerende.

  

Bønn og lovsang

Tilbake til teamet på «Chiliøya»: Hver eneste dag samles de til bønn og lovsang på det teologiske seminaret. Etter dette reiser de ut til forskjellige kontakter de har etablert, eller nye kontakter for å dele evangeliet.

De har også ulike plattformer med mulighet for inntekt og undervisning for dem de møter. Noen driver med business, andre med kyllinger og andre igjen med engelskundervisning. Målet er at teamet skal være økonomisk uavhengig innen en treårsperiode.

 

Nattverd for første gang

Gjennom dette teamet har vi vært i direkte kontakt med to mennesker som har tatt imot Jesus som sin Frelser. Disse har blitt døpt, og vi mottok nylig en film der vi ser at de feirer nattverd sammen for første gang. Dette sterke fellesskapet som er skapt gjør veldig sterkt inntrykk på oss, og vi ber om at dette skal være starten på en selvstendig kirke blant folket på denne øya.

De kristne som er her nå, er stort sett fra andre deler av landet.

  

Forbilder

Våre gode ledere, «Silas» og «Andy», har et godt samarbeid og styrer skuta med stødig hånd. Det er rørende å se hvordan den eldre «Silas», med doktorgrad i teologi, leder og veileder den yngre «Andy».

Det minner om en god skikk fra rismarkene her i Indonesia. Når det skal pløyes opp ny jord, går den gamle rutinerte oksen sammen med en ungkalv som dermed får opplæring i hvordan ting skal gjøres. Sammen blir de et forbilde for de andre kristne her, nye team kan dannes og sendes ut.

Det trengs mange arbeidere til «Chilliøya» og Indonesia, vi er glade at denne arbeidsformen ser ut til å fungere bra her. Uten utfordringer har det ikke vært, det ble tidlig klinsj med en av medarbeiderne i teamet, og han er ikke lenger med. Det er jo ikke noe nytt i kristne sammenhenger at team splittes opp, og vår bønn er at dette kan gjøre at evangeliet bare kan nå enda lengre ut gjennom at flere team er i aksjon.

Det er utrolig spennende å følge dette arbeidet. Noen ganger føles det som om jordsmonnet er dårlig og det er lite vekst. Desto mer oppmuntrende er det nå å kunne rapportere om den stille vekkelsen som skjer på «Chilliøya», og vi ber om at Guds Ord må få nå enda lenger ut og få forandre hjerter.

Nils Fredrik Rifsgård

Utsending