lysglimt

Lyspunkt i covidtiden

Covidperioden er en tid vi husker tilbake på med blandede følelser. Her kommer en fortelling om noe svært positivt som skjedde i denne tiden.

Samtidig som Norge og verden stengte ned i mars 2020, åpnet det seg nye dører for evangeliet. Plutselig var kirker og bedehus online, og mange som ellers ikke ville sette sin fot i et gudshus fikk med seg et Guds ord i hverdagen. Vi tilbrakte denne tiden i Norge, men jeg innså fort at her var det en mulighet til å nå lenger ut i Indonesia. Jeg startet derfor en facebookside med mitt indonesiske navn og la til litt venner her og venners venner der. Her la jeg ut filmsnutter med andakter, bibelvers og taler og gjorde det klart at det var mulig å ta kontakt i innboks om noen ønsket det.  

Ønsket å følge Jesus!

Det var mange som tok kontakt, men spesielt en skiller seg ut. På forsommeren 2020 tikket det inn en melding som skilte seg litt ut. Personen som tok kontakt hadde tatt det store valget om å bli en Jesu etterfølger. I tiden som fulgte hadde vi mye kontakt og det var så fint å kunne dele med en som var ny på veien. Hun ble også satt i kontakt med lokale kristne i Indonesia, siden avstanden mellom Norge og Indonesia kan være stor. Puji Tuhan(Pris Herren), frem til denne dag har vi hatt kontakt og hun deler nå frimodig sin tro både på facebook og til de hun møter på sin vei.  

Denne historien er langt i fra unik, og hver eneste dag legges det til mange slike til den store flokken. Nylig var jeg med på en samling der vi møtte arbeidere fra hele øyen vi bor på som har samme mål som oss. Det er stort å få være med i dette fellesskapet. Sammen deler vi Håpet. Og en dag skal vi møtes igjen og der vil det være mennesker fra alle folkegrupper i dette langstrakte og varierte landet som vi bor i.  

Vi ber om at Herren må sende ut enda flere arbeidere og vekke opp kirkene til innsats i misjonens tjeneste. Be også for disse som er nye på veien at de blir bevart i troen på Jesus som sin Frelser.  

 

Nils Fredrik Rifsgård

Utsending