Bilkø med selger i Nairobi

Bilkø til velsignelse

Det er mye trafikk her i Nairobi, og bilkø kan være utrolig irriterende. Men det kan også være et redskap for Guds nåde.

I dag opplevde jeg noe utrolig fint.

Jeg satt på i en drosje med en flott kristen drosjesjåfør som jeg av og til benytter for å slippe å kjøre selv i den tetteste trafikken i Nairobi sentrum. Jeg må nok innrømme at jeg ofte blir frustrert og på grensen til hissig når jeg blir stående i lange bilkøer på grunn av veiarbeid. 

Og i dag var en sånn dag. Så vi sitter nå der, midt i sentrum av Nairobi – i kø. Så kommer det så positivt fra John Taxidriver, som jeg kaller ham:

– Det er utrolig hvor flott Gud ser til oss, sier han begeistret. – Tenk! Hadde det ikke vært for veiarbeidet som pågår her, ville ikke alle selgerne som selger varene sine til oss som står i kø vært mulig!

– Hm, sa jeg, og måtte innrømme at han hadde rett. – Gud ser virkelig til oss på alle måter.

Så herlig det var å vende om på irritasjonsmomentet og heller la det bli en hyllest til Gud for at disse selgerne nå får litt inntekt å livnære seg på. 

 

En god påminnelse

Denne opplevelsen fikk meg til å huske på Guds omsorg for oss, som den står beskrevet i Matteus 6,26:

«Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i Himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de?»

Gud ser DEG i dag, og dine behov, små eller store.

Jeg har så mye å lære av mine kenyanske venner!

 

Monica Egeland

Utsending