Stephen og familien

Evangeliets glede

– Jeg ønsker å leve og tjene evangeliet, i kirken og i min familie. Det sier Stephen Huang, som nylig ble ordinert til prest i en kirke i Taipei.

Hentet fra Prosjektkatalogen 2023.

Første gang jeg møtte Stephen, var han tenåring og prestesønn, og gikk i en menighet som tilhører Misjonssambandets samarbeidskirke. Nå er det gått tyve år, og jeg fikk en samtale med ham en tid før ordinasjonen.

– Jeg gruer meg, kunne han fortelle. Han visste om forventningene og det ansvaret som en prest har. – Men i de fem årene jeg har jobbet som evangelist her, har jeg opplevd menigheten som tålmodig. De har gitt meg sjansen til å vokse i tjenesten.

Stephen sier om seg selv at han ikke er en utadvendt type, og at det var en skikkelig utfordring å lære seg å gå på besøk til gamle og syke. – Men det hjalp meg da jeg skjønte at det var så viktig for at de skulle bli rotfestet i evangeliet.

 

Utfordret av biskopen

Han forteller videre at han ikke hadde planlagt å bli prest. Han hadde kommet inn på en prestisjetung lærerhøyskole, og så egentlig for seg å få en sikker jobb som ungdomsskolelærer. Og så kunne han være med i kirken som frivillig medarbeider.

Men for ti år siden ble han utfordret av biskopen til å ta imot stafettpinnen. Flere av prestene var blitt pensjonister, og det var behov for flere.

Stephen tok imot kallet, tok med seg familien og flyttet til China Lutheran Seminary, (CLS). Der bodde de med tre barn på to små rom, og det ble lite søvn og mye lekser. Likevel ser han på tiden ved seminaret som en veldig god tid.

– Jeg fikk et solid fundament. CLS vektlegger Bibelen og en teologi med klart fokus på evangeliet, avslutter han.

Meiken Buchholz

Utsending